onsdag 27 februari 2013

Sköna drömmar och värme i luften...

Amen guu så skönt det varit idag..
En strålande sol och klarblå himmel drog oss till stugan för att se till lite. (Sonen har sportlov och guben har tagit ledigt några dagar.) Inte ett dugg skottat fram till oss..och skönt är det..så ingen orkar bry sig att göra inbrott å kånka prylar..hehe! Vi beslutade oss för att fixa iordning lite för att åka ut i möra och steka kolbullar nere vid sjön ..för det ska visst bli en fin dag till..*ler*
In en sväng o handla på Ica därute..och se..Vid garnerna hade nån skrivit ut en massa virk o stick-mönster och häftat ihop..bara å ta med sig. DET tackar vi för..och DET kallar jag god service..*ler* Klart det inspirerar MER att köpa garn om man kan se VAD man kan göra..Mycket smart!! :)
När jag ändå var i farten så blev det ett par extra ögon oxå. Förbannat när man börjar si så gliiist..eller förresten..det är avståndet som jag inte lärt mig än..Gu vad jag fipplar o donar innan jag kommit till skott..haha!
Vore väl fanken om en ska få till ét nu..mutter.
Har lite projekt som ligger å skräpar å stör..Pläden till syrran ska utökas..för nu ska den täcka sofflocket i köket istället..hmm.
Sen så hade jag en halv drömfångare oxå..
och den snodde jag ihop i morse. Guben behöver ju en egen..och det är VIKTIGT att man tänker på den blivande ägaren när man gör den..annars har den ingen funktion..Jojo..så är det..*ler*
Den jag gjorde tidigare var enbart till prydnad och det kan man se på placeringen av lockstenen eller pärlan i mitten. På de massproducerade sätts den gärna i mitthålet eftersom den inte är tänkt för en specifik person, och därmed saknar magiskt kraft.
 Men i det här fallet ska lockpärlan sitta NÄRA mitthålet. En drömfångaren funkar så här:
En drömfångare liknas vid ett spindelnät som ska fånga de drömmar man inte vill ha. De fastnar i nätet och förintas med dagsljuset..medan de goda drömmarna lockas in i hålet och "rinner" sedan nedför fjädrarna tillbaka till personen som ligger där under. Mottagaren ska gärna själv välja vilka stenar/pärlor som ska sitta i nätet..*ler*
Kramis Ninni

5 kommentarer:

 1. Milda makter en drömfångare, det behöver jag.
  Har så mycket konstiga drömmar,de stör mig på natten så jag tror sen att saker o ting har hänt
  Är det sådant man har hört indianerna använda ?!
  Vad du kan och vet mycket om sånt.
  Som vanligt flinar jag mig igenom dina inlägg,
  som är skämtsama skrivit.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 2. Vilka fina drömfångare =) Har som tur är mest bra drömmar, men man vet ju aldrig när det dyker upp nån mara..
  Härligt med sportlov och ledighet för alla.
  Ha nu en bästa helg!
  Kram ♥

  SvaraRadera
 3. Undrar om ni kom iväg och mumsade kolbullar nere vid sjön - här försvann värmen och blandning av tjutande vindar och ettriga små vita, blankhalt också ersatte - men hann värmenjuta solen en dag!!!! Drömfångare var något helt nytt för mig, låter riktigt spännande, men medmänniskan + virknål nog inte så lyckad kombination. Däremot om man vaknar från nån sån där ruskig mara så ska man sätta ner fötterna på golvet och på det sättet leda bort drömmen från sig själv. Har testat med bra resultat!

  SvaraRadera
 4. En sådan tjusig drömmfångare vännen! de är allt bra att ha de där.. fast jag tror jag behöver ersätta den vi har... för den har släppt igenom en del ruggiga drömmar minsan! :( värs för min del är när det smyger in spindlar i mina drömmar.... det är inte roligt för en som är väldans rädd för de krypen... jag ser att du har satt dit tre stenar... ska det vara just tre eller finns det inget givet antal? ... har aldrig gjort en egen drömfångare, så detta blir något nytt minsan!.. fast det blir ingen tid tilld et nu närmast dessvärre. alla garner är nerpackade och väntar på transport till Huset. ;) så jag får vänta lite med det projektet helt enkelt.

  hoppas att ni njöt riktigt ordentligt av Kolbullarna!.. såg bilden på fb.. ser smarrigt ut! nu när jag snart har en tomt så ska jag attan prova på att göra dem!.. även om det blir över grillen ;)

  ta hand om dig vännen!

  kramizar!

  SvaraRadera
 5. Hejsan! Hoppas att ni haft sköna stunder vid stugan och att ni märker av hur våren närmar sig. Kolbullar är toppen!
  Ha ett fortsatt gott!
  Kram/SA

  SvaraRadera