fredag 15 mars 2013

Har man inte jobb så...

..kan man ju skaffa sig..suck!
Jodå..sola skiner även här..och inte är det bara fönstrena som ser skitiga ut..Huvva!
Målar ju luckor o lådor i köket..och det blir fräscht..MEEEEN..hur fasen ser kaklet ut då..Gaaaah!
Nu har jag börjat att måla fogarna vita igen..och det är ju knappast gjort i ett nafs. Faen anamma vad dum jag var som grinade åt mig vit fog..mutter..
Saken är den..att en gång i tiden när kaklet sattes på plats av guben..ville han ha en lite gråaren nyans fog..men jag vägrade. Fasen så mycket jobb man sluppit om man lyssnat på älsklingen från början..
Jaa du..Marie-Louise..du som ska sätta sånt här kakel..Fundera EXTRA innan säger jag bara..haha!
Just den här bilden visar ovanför spisen..där fogarna sugit i sig fett o äckel. Det ser inte lika illa ut i övrigt..men det är då fasen inte vitt! Snacka om jobb med pensel o fogfärg..men det är ju BARA ca 270 kakel så...pust..
Bara jag är klar med detta så ska det på en förseglare sen..varför gjorde man inte det från början???
Äntligen helg..och mer pyssel väntar. Visst har vi strålande vacker väder..men är det som i morse..-20 grader..då vill man fasen inte gå ut heller..brrr! Jag har såklart mer målningsjobb på g..och sen 4 projekt virkning..hmm.
Träffade sötaste nygrannen igår..En mörk skönhet på blott 3,2kg..Amen guuu så liten man kan vara då..Lite deja vu blev det såklart..även om det var många år sen. I o försig hade jag ingen liten tulta heller..Sonen vägde 5 kg och var en färdig 3-månaders bebis när han kom ut..haha! Jaja..man får vänta på att bli farmor då..de ska ju inte dröja alltför lång tid sägs det..fniss!
Vårkänslorna flödar och citrustädet blommar med härlig doft. Det är såna här gånger man blir påmind om att man nog har gröna fingrar ändå..*ler*
Vänta bara tills frukterna mognar..de är sååå gulliga då..hihi!
Har inte börjat dutta med källarblommorna än..och har inte ens köpt en endast bebis..även om jag varit o kikat. Känns mest som en massa jobb..och då får man leja bort vattningen i sommar när man är i stugan..Näeeeee. Jag tycker jag varit duktig jag..men å andra sidan har jag INTE satt mina gurkisar än..hmmm.

Åter till projekt KRITVIT poncho och en slurk svart java..
Ha en underbar helg!!
Kram Ninni

7 kommentarer:

  1. Jag har hört att man kan få fogarna vita igen med en tandborste o tandkräm med blekmedel=))). Mina egna fogar är mörkgrå!! Mycket bra.
    /Knatten

    SvaraRadera
  2. Hihi, ja då ska jag ta mig en funderare runt färgen på fogen men sånt kakel ska jag baske mig ha:)
    Sägs att sånt där piller jobb kan vara meditativt:) nej, usch, vad jobbigt men som sagt man kanske kan ha sån där förseglare på från början, jaja, jag får tänka lite:)
    Japp, samma här, inte dra på sig för mycket så man kan åka till stugan i lugn och ro!

    Ha en fin helg, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  3. Tack o lov har jag inte dina "problem" det räcker som det är ändå.
    Att hålla rent runt fläckt, spis och annat runt vid matlagningsdelen

    Men hjälp menar du att grabben vägde 5 kg, hur fick du ut honom ?

    Förra året hade jag 19 st citron blommor, de doftade oxå ljuvligt.

    Trevlig helg/ Eva

    SvaraRadera
  4. Eftersom jag har en make som arbetat som plattsättare så är jag väl informerad om vad som händer med vit fog =)Ha nu en bra helg med projekt och pysslande.. du har ju inte tid med annat jobb ..hihi.
    Ha nu en bra helg!
    Kram ♥

    SvaraRadera
  5. Det kan jag tänka mig att det tar tid med alla fogarna. Vilket fint citrusträd du har, de lyckas jag aldrig med.
    Tiden är verkligen ur led för vi ska få snöstorm på tisdag. Ha en fin söndag.

    Kramen

    SvaraRadera
  6. Så tjusigt det kommer bli när du är klar med alla fogarna vännen! ser fram emot bilder... också på de nymålade köksluckorna!
    visst känns det härligt att pula lite med hemmet såhär när det börjar dra sig emot vår.. tycker att energinevån stiger nästan i kapp med att träden börjar knoppa! *ler*
    för min del så innebär ju det tusen och en funderingar kring vårt nya hus. poppar upp nya funderingar mest hela tiden.. något som är kul! borde bli bättre på att skriva ner dem bara.. så man ahr något att gå efter senare när det blir dags för rustandet av de olika delarna... för hela huset behöver ju en liten "makeover" både ut och invändigt. men vi tar det lite i taget helt enkelt. det ska ju vara roligt också! så vi ska undvika att stressa för mycket.
    prio ett just nu är ju ett fungerande badrum. *ler* vi ska träffa en golvfirma i dag för att kolla vad det skulle kosta att lägga in en ny våtrumsmatta... hoppas det inte blir för dyrt!

    ser fram emot att se den nya ponchon sen *ler* den kommer säkerligen syster din bli jätteglad över!.. och granndotra din kommer garranterat att älska den söta kudden du jobbar med nu! du är allt bra skicklig med virknål och garn du!

    kraaamizar!

    SvaraRadera
  7. Det är väl så att man lär så länge man lever... ;)

    SvaraRadera