söndag 10 mars 2013

Loppisfynd och ny katt i huset...

Japp..jag har varit på loppis eller om man vill vara lite märkvärdig så är det auktionshallen i Järbo som är huvudperson här..haha! Jag börjar ju lära mig att handla sånt..och denna gången var det lite kris. Jag behövde en garnvinda!! Jag kom över billigt garn i härvor och utan en vinda blir det kaos att göra nystan. Första härvan trädde jag över en stolsrygg..och lindade o lindade..jamen det gick ju bra..men när vi skulle äta middag..flyttade jag undan härvan och sen var det kört. Herreguuu vilket trassel!! Gaaaaa..hur fasen lyckas jag?? Jaja...jag tycke jag var rätt envis ändå..så blott en fjärdedel hamnade i soporna..Oooops! 

Garnvindan jag köpte var RIKTIGT gammal och det tycker jag är kuligare än en ny..men så var snörena säkert över 50 år gamla oxå. Det var bara å trä om allt på en gång..för vem vill råka ha ett plockepinn på golvet...Nänä..int ja int..haha!
På med en härva o kolla så att dimensionen stämmer oxå..PERFEKT!! *ler*
Helgen har varit gudomligt skön..Man kan inte tycka annat när solen bara skiner o skiner. Nu väntar vi bara på värmen oxå..*ler*

Fredagens pyssel var en vårpaj..Jaaaa jag envisas med att kalla dem vårpajer även om snön ligger djup därute..för det är ju ändå rabarber i ..och svenska jordgubbar..MUMS!
Jag får nog lägga av med sånt här nu..Hur fasen ska julgrisen få bort späcket innan sommaren..det ÄR inte kul o plaska i vassen som en gädda..mutter.
Projekt garn fortsätter o fortsätter..Grannjäntans klänning är halv, svägerskans poncho är oxå halvklar..en söt i cremevit..och så fick jag nyss veta att det var KRITVIT hon ville ha..Gaaaaah!
Då lessnade jag ur..och gjorde en kissemiss istället...Söta granntösen Alice älskar ju katter..men har tyvärr en pappa som är väldigt allergisk. Klart tösen ska ha en katt!! *ler*

Ha en fin vecka..och må solen skina på er..
Kramis Ninni

6 kommentarer:

  1. Ha ha trodde du skaffat en ny levande katt.
    Fick bråttom att kolla hur den såg ut, fniss
    jo den virkade var jätte gullig.Tösen blir glad.
    Köpte du "pigtittaren"oxå? den påminner om min,
    som jag har i badrummet.
    En gamal garnvinda finns här som Rolfs mormor
    använde förr, den kommer aldrig användas av mig.
    Ha de gott, kram/ Eva

    SvaraRadera
  2. Häpp, säger som morsan ovanför, jag trodde du hade skaffat en levande katt=))). Men en virkad sådan är ju oxå söt.
    Men mums vad gott med paj innan säsongen är igång. Rabarber har jag inga just nu så jag får väl vänta med det, men blåbär finns det så till helgen kanske man skulle... /Knatten

    SvaraRadera
  3. Haha... tänk att du lurar oss så - trodde också du skaffat ännu en katt - ja, en levande katt med mjuk päls och vackra ögon :) ja nu är det ju en väldigt charmig katt som flyttat in - inte till er utan till lilla Alice :)
    Åh vilken smaskig paj! Här blev det svamppaj en kväll förra veckan och det är inte så dumt det heller :)
    En garnvinda behöver jag inte, men jag har ett hål i taket i köket,som sägs vara för en så´n - ja, inte vet jag :)
    Vi har massor med snö hos oss här i skogen också - minst två dm... snödropparna på bilden hittade jag nere i samhället, där det är barmark :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Vilka fina fynd du gjort! Roligt med garnvindan, ser superfin ut!
    Ser också att du har sånt kakel som vi (när som helst:)) ska sätta i vårt kök:) det är så snyggt!
    Men åh så söt liten kisse, den hade passat fint hemma hos alla mina också:)

    Ha en fin vecka, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  5. Tänkte som alla andra. En till misse!! Men den här i garn var ju också söt.
    Vilken fin garnvinda..länge sedan man såg en sådan användas =)
    Guu såå gott med paj.
    Kram♥

    SvaraRadera
  6. Hihihi ja det där med färger kan vara förbryllande ibland!.. men om den Cremevita ponchon behöver ett nytt hem så finns det ett här! ;) älskar dina ponchos vännen!

    tjusigt med en ny garnvinda och en pigtittare! alltid kul att göra fynd på loppis eller auktion. känns lite extra bra när det är något med lite historia som får komma till ny användning tycker jag. och garnvindan lär ju bli välanvänd hos dig, så mycket garn som du gör av med just nu. ;)
    Hjärtekatten din är jättesöt! och så snäll och go du är som gjort den åt din lilla granne. <3 Hon kommer säkert bli jätteglad för den!

    mys på nu med alla Vårkänslor, nästa vecka är det ju trotts allt vårdagjämning!

    kram katta

    SvaraRadera