fredag 31 maj 2013

Syrenernas tid...

Jamen finns det nåt härligare än doften av ett gäng syrener i huset denna tiden..*ler*
..ok då, liljekonvaljer ger snudd på samma effekt..men är inte lika vackra enligt mig.
Veckorna tuffar på och det är sjåigt i trädgården..Det spirar o gror..och jag klipper o klipper. Altanen är sommarpimpad men just nu går det inte att sitta där pga hettan. Jag tycker INTE om att basta..haha!
Annat som spirar är mitt citrusträd..Amen jäklar..det håller på att blomma ihjäl sig. Har aldrig haft så mycket frukt förr..och det blir kul bara de mognar..
Den här helgen är vi hemma o donar..Storbåten ska sjösättas..och sen tänkte jag peta guben med högaffel i rövva..så luftvärmepumpen kommer på plats nån gång. Det börjar bli varmt på övervåningen i huset..och när man ändå köpt en apparat som kyler..så ska man väl använda den kan man tycka..hrm,hrm..*blink*
Celebert besök har jag ofta här..och igelkotten ränner ju förbi dag som natt. En annan godbit som kommer o tigger frön är Korren..
Han är ju bara FÖR söt..

Nu är det slut på frön i huset..så nu får man lov att klippa navelsträngen o klara sig själv..
Det räcker med EN bortskämd "onge" i huset..haha!
På handarbetsfronten är jag desto ivrigare än vad det gäller trädgården..Trodde jag skulle slippa beroendet i sommartid..men icke då..Har rivit sönder påslakan som jag var fäst vid..och inte kunde slänga..Jahopp..hä ble en väska med virknål nr. 8. Inte att rekommendera när man har anlag för karpaltunnelbekymmer som jag precis..men så är jag envis som en röd gris oxå..haha!
Vad jag ska ha i den?? Näe..typ ingenting..den är tillräckligt tung i sig själv..*asg*

Nästa projekt vågar jag knappt nämna..Katta..svimma inte nu då..för det är en spindelsjal jag tutat igång på...igen..haha! Insåg att jag borde prova den stora sorten..och nu är det riktigt kul ju!! *ler*

Hoppas solen skiner på er alla..och att det är lagom varmt..
Ha en härlig o go helg!!
Kram kram


6 kommentarer:

 1. Vad du går an och handarbetar..och attans så fint det blir också. Du får nog snart till att öppna en liten butik med alla din fina alster. Här är det bara häggen och äppelträden som blommar ännu men de äldsta syrenerna har börjat få färg. Himla fin ekorrbild =)
  Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Syrenernas tid... och gullregnens månad... eller hur var det nu...
  Visst doftar de underbart, både syrener och liljekonvaljer - tänk om man kunde spara doften i en flaska och öppna lite på glänt när man vill :)
  Jisses så flitig du är... ta det lite lugnt och var rädd om karpaltunnlarna :)
  Härlig bild på "Kurre"
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja syrener är härliga men jag vill ha dem ute, doften blir för stark inne,
  för min del, detsamma med konvaljer.

  Nämen en sån söt ekorre, vilken bild ! Vad har du för kamera ? för 'kurre' äter väl inte ur handen på dig och sitter still när du säger till, *fniss*

  Nu har du väl så många fina virkade o stickade 'saker' så det är dax att öppna
  en butik, eller ta beställningar.

  Solen skiner och jag jobbar, men så är livet.
  Njut på av det goda livet, kram/ Eva

  SvaraRadera
 4. Jag är väldigt imponerad av citronträdet för de tar jag alltid död på. Så söt korren är och fin väska. Du får ha en bra start på veckan.

  Kramen

  SvaraRadera
 5. Helt underbar bild på ekorren!
  /SA

  SvaraRadera
 6. Tack sötaste vännen min för den underbara Ponchon!! är så glad och inte så lite rörd över denna underbara gåva! <3

  hahahahaha! ja men vad var det jag sa nu då om den stora spindelsjalen va! ;-) visst ÄR det kul när det händer något! är själv inne på nummer två nu... så får vi se vart det slutar sen. ;-D men tankarna snurrar och hoppar och planerar för fler... så det blir det nog såsmåningom... har hittat fler olika sjalmönster också.. som jag är nyfiken på att prova.. tror de flesta kom ifrån Drops.se om jag inte mins fel...

  doften av syrener är oslagbart!.. finns inget som säger Sommar så mycket som utslagna syrener.... doften av dem för mig alltid tillbaka till skolavslutningarna i kyrkan.. där det var pyntat med syrener vid varge bänkrad... hahah härligt vad minnen man kan få av dofter va! liljekonvaljer doftar minst lika bra de. men ajg håller med om att syrenen är vackrare!

  mys på nu vännen min! och jag hoppas du får njuta ordentligt av din fina fixade uteplatts!

  kraaaaaaaaamizar!

  SvaraRadera