torsdag 13 juni 2013

Dramatisk helg...

Fasen vad tiden springer iväg..
Ok..såhär då..Jag har bestämt mig för att ta sommarlov från bloggen och klappa igen. Detta blir mitt sista inlägg på ett tag..*ler*
*   *   *   *   *
Stugvistelsen VAR verkligen händelserik..Sädesärlan har släppt sina ungar och vi har passat dem till o från eftersom de envist vistas på skogsvägen i solen. Trafiken är inte nämnvärd..men det HÄNDER ju faktisk att det kommer bilar..speciellt som en av stugorna ligger ute för försäljning..hmm.

Vissa har stjärt och vissa inte..så flygdugligheten var ju sådär..
Vi hade en ljuvlig fredag på bryggan i strålande sol. Grejen att sitta där är ju att det fläktar så skönt..samtidigt som man steks så sakteliga..*ler*
På lördagsförmiddagen blev det lite drama..Guben satt o häckade på bryggan o njöt..när han plötsligt får sen nåt studsa över vattenytan..en bra bit ut. Efter några sekunder..ser han en stjärt sticka upp ur vattnet och insåg plötsligt att det var sädesärlans ena unge som fick fiskarna att nafsa. Han hoppar ur kläderna och KASTAR sig i..och vadar ut o räddar det lilla livet. Jodå..vi är stora djurvänner ALLA i familjen..*ler*
Där satt en blött och frusen liten darrande unge i min hand..men ändock vid liv även om den säkert fått en o annan kallsup..
Väl torr o varm..kanske hungrig tänkte vi..Nähäpp..ville inte ha mask..och guben fick en blick som sade..-Du ä INTE min mamma!! haha!
Nåväl..mamma ärla dök snabbt upp och vi avlägsnade oss så de fick vara ifred..
Nästa drama kom på kvällen då..Guben stod i köket o fejade o hojtade plötsligt..-Dä ä kossor vid vår brygga...Nämen..Vaaaa??
Ok..bättre en ko på land än en dö i sjön..med tanke på förra våren då..Men hallåå..hur 17 kom ni dit??
Det var ett gäng ystra kalvar..6-7 st som rymt uppifrån byn och ville ha äventyr. Inte handtama precis..och rent av rädda..De sprang omkring o bajsade på granntomten (som skulla ha visning några dagar senare) och rusade sen över ängarna..där man såg folk springa o vifta. Kvar stod vi som 3 starholkar..-Lasso tänkte jag..och hämtade rep..-Kan du fetglömma sa guben..som kan lite mer om vilda kalvar..och sen ut på jakt. Bilar kom såklart..kalvägarna som ville fösa sina djur ..och helt plötsligt glömde vi bort fågelungarna som vistades på vägen..och TYVÄRR..så blev en av de söta fågelungarn överkörda av en bil..snyft!
Nåväl...hörde sen att kalvarna rymt rätt långt..och sedermera fick åka hem till sin by eftersom de var för busiga för att vara på sommarbete i vår by.
Gubens hjältedåd räddade ju en unge ju..så förhoppningsvis kanske 3 av 5 överlever..eller är man för hoppfull då??
Gårdagen var härlig med solsken o värme...Sonen fyllde fjortis..och det blev sommarlov samma dag..Kan det bli bättre!??
Släkten kommer i helgen..så idag ska det bakas o grejas..
I afton är det träff med brudarna bus..och 5 damer ska svänga sina lurviga..fast mest äta god mat då..haha! DET ser vi fram mot..

Som sagt...sista blogginlägget för i sommar..(tror jag) och därmed vill jag önska alla en HÄRLIG SOMMAR och en skön ledighet.
Kraaaaam o sköt om er!!

Ninnibus


11 kommentarer:

 1. Vilken dramatisk djurhelg, med både rädda och räddade. Hoppas de små fjäderungarna klarar sig vidare. Bryggbilden är helt otrolig. Man kan riktigt känna värmen och lugnet..Njutning på högsta nivå =)
  Hoppas nu att er sommar blir lika härlig som på bilden..Och att du snart dyker upp här på bloggen igen..
  Ha nu en hejarns (som vi säger här i norr) rolig kväll med tjejerna =)
  Stor kram från norr ♥

  SvaraRadera
 2. oj oj oj! här händer det minsann saker hör jag!... nästan så ni får åka tillbaka till "hemmet i staden" och vila upp er efter den helgen! ;-D
  för det första så ska gubben din ha en stor eloge som räddade den lilla ungen! är stor djurvän själv och står inte ut med att se dem fara illa.. så det är alltid lika härligt när det finns fler därute som tar hand om de små värnlösa "knytten" (icke att förväxla med Knotten.. som mest är en plåga, ja förutom som fågelmat då! ;-D )
  synd bara att en av dem blev överkörd.. men ibland händer ju sådant. hur försiktig man än är!... och i tumultet med alla kalvar så är det ju lätt att missa de små kamoflerade fågelungarna. :-(

  Så det är dags för ditt årliga Sommaruppehåll nu igen vännen. förstår så väl att du har andra ting att göra.. men jag saknar dig varge år ska du veta! blir så tomt här utan dina blogginlägg... Men vi hör sju p åandra sätt endå ;-D

  kramen på dig vännen och jag önskar även dig en Riktigt Härlig Sommar!!

  SvaraRadera
 3. Nej nej inte sommarlov redan för dig,kommer att sakna dina roliga inlägg, snyft !
  Men måste du och känner så, givetvis ska man vila ut med nya krafter.
  Detta inlägg mkt intresant och roligt, först trodde jag din gube var i närkamp med
  'storsjöodjuret' *fniss* men så var inte fallet, Men mkt snällt att rädda 'ungen'.
  Här i trakterna har vargen gett sig på 20-tal får o lamm, sedan försökt ta kalvar.
  Flera kalvar har rymt sin väg av förskräckelse, hoppas de hittas välbehållna och inte uppätna.Folk vaktar på nätterna och folket har fått varg-frossa.

  Önskar dig goa blogg-vän en uderbar sommar med din familj,
  må så gott, njut för fullt, sänd en tanke till mig som först får sem.vecka 30.
  Ha en trevlig busig kväll Ninni !
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 4. Jisses, vilket drama!
  Hihi, ser tydligt framför mig både fågelräddning och kalvjakt:)
  Härligt med sommar och bara vara, hoppas din blir superhärlig så "syns" vi snart här på bloggen igen!
  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 5. Ojojoj... det händer spännande saker hos dig! Så bra att ungen räddades från att bli gäddmiddag i alla fall. Ett gäng ystra kalvar är kul... men inte på tomten :)
  Härliga bilder - den där barbensbilden på bryggan... ååh så somrigt underbar!
  Ta du lite ledigt från bloggen... njut av sommar och sol och ha det jättebra!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Man kan väl tyvärr inte rädda alla men har man räddat iallafall en så har man ju ändå gjort en hjälteinsats tycker jag. Otroligt söta fågelbebisbilder! :)

  SvaraRadera
 7. Awesome! Its genuinely amazing paragraph, I
  have got much clear idea regarding from this article.


  My blog; Radio Commercial Jingle Toronto

  SvaraRadera
 8. Buone vacanze...un abbraccio.

  SvaraRadera
 9. Wonderfull fotos especialy with the birds and laaste with sunshine. Greeting from Belgium

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera