lördag 24 april 2010

Krångel med soffa!!

Sov lite knepigt i de nya sängarna som guben var o köpte igår..Saknar min gamla gosesäng faktiskt. Med tanke på morgonfrillan så har jag snott runt o runt under natten. Det måste jag säga..DEN frisyren kan inte ens en frisör på proffsnivå skapa..haha!
Vi packade släpvagnen och körde två turer med de största prylarna. Soffan sparade vi till sist av en speciell anledning. Det är en ljusbeige 3:a i skinn som flyttgubbar en gång fått upp på övervåning..och det med hjälp av matolja!! Ok..den är rätt pösig och fluffig..men den gled lättare i dörrhålet då..*ler*
Vi försökte minnas hur de betett sig i trappan oxå..och till slut gick det rätt bra..efter många pust o frust. Vem kom på att man ska kröka trappan däruppe?? morr!
Ett nytt dilemma dök upp..Soffan var mycket bredare än dörrhålet i stugan..Jamen jaha..va spännande!..eller?? Gaaaah!!! Smart att köpa en soffa som är i ETT stycke och inte ens går att skruva isär..Jaja.kostar det så smakar det..mutter!

Till slut kom vi på en genial lösning..eller rättare sagt..DEN ENDA lösningen!! Vi fick lyfta den över altanräcket i stugan..in genom altandörren...för där var det ju dubbla dörrar. Sen in i sovrummet..men sen är det stopp! Återigen ett för smalt dörrhål!! Neeeej! Nu står soffan där till morgondagen..då sambon kommer att leka motorsågsmassakern..för att bredda dörrhålet. Jag kan ju säga som så..att det inte bara var jag som var less...hihi! Jaja..soffan står INOMHUS..och det var det bästa vi kunde åstadkomma idag.

Solen sken och vi tog några sköna pauser i det gröna..kaffebryggarn var med, jodå..och kaffeburken oxå..Men var fasen är kaffefiltren??? Vad trött jag blir när jag är så senil..Så vad gör en senil tantalanta då?? Jo hon klipper ett hörn av ett lakan..och formar till en vacker strut som passar..(ett kasserat lakan då förstås) Kaffet var gudagott ute i solen..även om det hade en svag smak av Grumme tvättsåpa.hihi!..men man kan ju inte vara så kräsen när man är kaffetörstig.

I övrigt gick flytten rätt lugnt o sansat faktiskt...om man inte räknar med att sonens säng inte alls gick in som vi tänkt..Men va f-n! Hur kan man bygga en vägg 201lång..när en vanlig madrass är på 200??? Nähä..man ska inte kunna ha nån stomme då?? Även där får man flörta med kisen med motorsågen..hehe!

Av dagen har vi lärt oss att plocka fram måttbandet..och inte lita på ögonmåttet..INNAN vi flyttar mer möbler. Det är ju kul att man fortfarande lär sig nya saker..trots att man är en gammal skata på 40+..hehe! Vem sade att man inte kan lära gamla hundar att sitta???

Tyvärr så togs inga bilder av den kaotiska flytten..utan ni får visualisera själva..haha!

3 kommentarer:

 1. Ja alltid lär man sej nåt!=) Det låter som när våra nya sommargrannar flyttade hit för ett par år sen. Den sommaren regnade det om namn så säger.....skulle också ha in en soffa som det visade sej vara större än dörrhålet...i värsta spöregnet och med lervälling på utsidan. Nu efteråt skrattas det gott åt detta, men just då var det nog allt annat än kul.
  Ha det så jättebäst och slit inte ut er!
  Kramelikram från den Ystra Söstera

  SvaraRadera
 2. heheheheeh.... Ja det är lätt att sitta här o flina när man läser. Kan däremot tänka mig in att ni då INTE flinade det minsta när ni höll på med soffa o säng.
  Kaffe ute i det fria med solen som skiner...Så himla gott!!
  Men vilken tur att ni hade KAFFET med er då!!! Filter går ju alltid att fixa på ngt vis. Precis som du med en bit lakan. Smart du!! hehe

  Spännande att följa eran flytt :))

  KRAM, KRAM

  SvaraRadera
 3. En till som sitter och fnissar åt era vedermödor :)
  Så sant som det är sagt att den sanna glädjen är skadeglädjen *fniss*

  SvaraRadera