måndag 17 maj 2010

En avkopplande helg i torpet!!


Vistelsen i stugan har varit gudomlig!! Jag som älskar att fota solnedgångar har hamnat i himmelriket!! Vi ska definitivt fixa iordning en mysig sittplats nere vid vattnet!
På torsdagen for vi iväg med riktigt tattarlass i två bilar. Bara katternas tre fraktburar tar ju en hel del plats!

Vi har njutit av tillvaron och alla har pysslat med olika saker. Guben i huset har grejat med båtmotor och sonen och jag har snickrat! Jojo..nu läser ni helt rätt..hihi! Jag snickrade en bänk för tre personer som ej behöver visas..men sonens "katthylla" är väl värd att visas. Tre katter uppskattade gott skapelsen som nu står på den innätade altanen i stugan.

Vädret har varit småmulet och några droppar regn då o då. Storasyster med make var nyfikna över "nyköpet" och kom på fika och vi passade på att uppvakta svågern med en bärbar grill då han nyss fyllt år.

Lördagen bjöd på sommarväder precis som de lovat. Frun o sonen i huset har nu premiärvandrat barfota i guds sköna natur..läs. gräsmatta med mycket mossa..haha!
En premiärtur med nya båten var på sin plats och solen gassade hett när vi satt därute och guppade med våra metspön. Nån fisk blev det inte..men det gör inte så mycket..för vi njöt av tillvaron till max ändå..Att vi sen fick ro tillbaks..har nog med att göra att mannen i huset varit FÖR ivrig när han blandade till bensinen..haha!

Bilder på utedasset vore på sin plats nu. Jag har ju "piffat" till det ett tag..och bevis har efterfrågats. Här kommmer före-och efter bild.



Under en härlig prommis i vitsippsbackarna gjorde jag ett fynd..
Jag som gillar gamla saker tar reda på den..och den kommer att passa bra som bokstöd i stugan.Tänk att man verkligen använt såna här saker en gång i tiden...

Gardiner har sytts och jag har poat runt i stugan för att få det lite mysigt. Lite "piffingbilder" kommer här.



Som sagt..Vi har haft det härligt och längtar genast till nästa helg. En lång blogg får avslutas av ytterligare en solnedgång där solen tackar för en lång och skön dag med ett vackert skådespel som avslut.


Stor kram!!

8 kommentarer:

  1. Wow! Ni har ju hamnat i paradiset ju! Här har du en till som älskar att fota solnedgångar, så jag blir inte ledsen om du tar fler och lägger in här.=)Grabben din är ju riktigt händig och jag förstår gott att katterna trivs där. Men mor i huset är ju duktig hon med ser jag. =) Piffet är inte att förakta du.
    Nu ska jag börja jobba imorn, får se hur det nu går.
    Kramelikram Miriam

    SvaraRadera
  2. Halloj i stugan.
    Låter verkligen helmysigt med er stuga och allt runt om kring.
    Smart grej med katthyllan, kanske "lånar jag iden. Med 4 katter och bra väder vill man ju att dom oxå ska få vara med ute ju.

    När det gäller kattmaten så är det bara Purina som gäller här, har provat alla dess sorter , även dom som zoo butiker har, men inget dom äter. Endast torrfodret som jag handlar i djurbutiken, tror nog att priset spelar roll i det fallet med näring och vitaminer och andra nyttigheter som inte dom billiga sorterna på ICA/Konsum har.

    SvaraRadera
  3. Tjenixen !
    Vilken härlig helg ni verkar haft det med solsken och värme !
    Här har det minsan regnat mest hela helgen :(
    Så tjusigt utedasset blev efter upp piffningen !
    Tror inte det är en humla jag fotograferat för den hade så långa antenner på huvudet.

    SvaraRadera
  4. Hallåååå :)

    Alltså jag blir ju dösjuk av alla dina UNDERBARA bilder. Så härligt det ser ut i stugan!!! Förstår att ni längtar dit. Men är du helt säker på att det är en stuga?? hihihh Ser mera ut som ett flott hus :)) Helt underbart ser det ut iallafall :)

    Ja du, den där solen...har vi inte sett här sedan...nån gång i början på 1800-talet!!! Känns det som. :((
    Men vilken tur NI haft med vädret. Perfekt om man ska va i stugan :)

    Gillar dina bilder, som sagt. Så fina, klara färger på blommorna du fotat.... Vad heter din kamera? Sitter just o kollar olika...men fastnar hela tiden för Nikon.

    Rabarberpajen här i bloggen...mums!! Jag va ju tvungen att svänga ihop ngt mumsigt så det blev vanlig kladdkaka. Och givetvis åt jag upp nästan hela. Så är det när man sitter här ensam, inga ungar hemma :))

    Önskar dig en trevlig kommande vecka.

    KRAMELIKRAMAR

    SvaraRadera
  5. Underbart är kort, men ser att du njutit varenda sekund, tack för att du delar med dig så generöst i ord och bild. Undrar bara, ingen fisk, ni åt väl nånting iallafall? Och att få sätta ner fötterna i en mossig gräsmatta, det är som att vandra på moln. Nu får du trösta dig med att en vecka kan gå rasande fort. Tänk om du kunde ställa in tiden på långsamma ledigheter och snabba veckopass!
    Kram från tassemarkerna
    Ps Kvartetten hälsar och mjauar att ni gjort jättemysigt för till era fyrtassingar. Sonens bord inspirerade dom!

    SvaraRadera
  6. Så kanonfina bilder och jag förstår dig när de att och fotografera dom.Så fint och mysigt ni fått i er stuga ,jag kan förstå att ni längtar dit och du är ju så duktig på inreda .Fin hylla din son gjort till kisarna.Kramiz Agge

    SvaraRadera
  7. Vad mysigt det ser ut.. Var har ni köpt stuga någonstans?
    Kram Ylva

    SvaraRadera
  8. Vad underbart med egen stuga!!
    Vilket paradis för er alla och perfekt för dig som gillar att fotografera-Jag är fortfarande helimpad av alla dina vackra foton måste jag säga.Du är vansinnigt bra på att fånga det vackra i bilderna!
    Vad fint du hade gjort om utedasset!
    Såg före och efter bilderna.
    Hur som helst...stugvistelsen måste vara ett perfekt sätt att koppla av på och få chans att varva ner lite mellan varven.
    Må så gott allihopa!
    Kram Marie

    SvaraRadera