tisdag 25 maj 2010

Gott till kaffet.



Nonnsans hallonpaj skapade ett gottesug och en vilja att baka nåt nytt.
Min farmors mandelmusslor har jag länge tänkt prova och har haft grejer hemma ett tag nu. Med iver satte jag igång med att skålla mandeln. Sen skulle den malas i kvarn. Hm..farmors urgamla mandelkvarn har jag ju kvar..men var fasen är veven??
Efter många funderingar fanns bara en lösning..Jag rev mandlarna en o en på rivjärnet..och det tog sin lilla tid ska ni veta..haha!


De blev riktigt bra och ploppade ur sina formar helt av sig själv...något jag trodde jag skulle få besvär med. Precis när de var färdiggräddade kom tvillingsyster med svåger på besök och de mumsade gott.
Såna här är ju smidiga att ha hemma..då man kan fylla med vad man vill. Sylt, vaniljsås eller kolasås.
För mig blev det hallonsylt och grädde..och det smakade sommar..och lite farmor förstås..*ler*

Tack för inspirationen Noni..grabbsen blev glatt överraskade!


6 kommentarer:

  1. Naw tack vännen för de fina orden de värmer.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ser ju jättesmarrigt ut och jag tror att dessa går att göra även glutenfria.....kanske en bra sysselsättning nu när man blir ledig hela sommaren.
    Kram syster Yster

    SvaraRadera
  3. Å, vad gott det såg ut...*dregglar'

    SvaraRadera
  4. Klart jag fixar glutenfria tills du kommer..Absolut!

    SvaraRadera
  5. Ser mumsigt värre ut det där :)

    SvaraRadera
  6. Vilken tur att man kan inspirera någon...
    Förstår om familjen blev överaskade...de ser underbara ut...Kramar i massor...

    SvaraRadera