tisdag 22 juni 2010

En stråålande dag...

ser det ut att bli och ännu en gång står meterologerna för vad de lovat.
Dagen är vigd till solstol och enbart avkoppling då jag hann med en hel del igår.


Gårdagens morgon hade jag en förhoppning om en skön sovmorgon..då jag klivit upp före halv 5 i hela 7 dagar..men näe då. Grannen byter hustak och snickaren som jobbar där började kasta tegelpannor i container redan kl. 7..morr! Snacka om dån i byn..och tre små kissar gömde sig skräckslaget under sonens soffa med stoora ögon.

På morgonen handlade jag det mesta till midsommar..Fast jordgubbar fanns förstås inte att få tag...suck! Jag är beredd att betala vad som helst för några jordebaer så jag hoppas att de dyker upp snart. Köpte även två lavendelfärgade lakan som får agera dukar på bänkborden om fredag..

Anticimex hade lite att påpeka på stugan..och åtgärder sätter fart redan ikväll. De hittade virke under stugan..i krypgrunden, som vi inte ens sett själva..och det ska bort ögonaböj! En brandsläckare hade vi inte ens tänkt på att ta ut..så där fick man sig en knäpp på näsan minsann. hihi!
Kvällen ägnades åt ogräsrensning härhemma..allt för att kunna slappa idag med gott samvet.Som sagt...veven till farmors gamla mandelkvarn kom till rätta och sonen vevade glatt så det sprutade ut malen mandel överallt..haha! Tänkt vad kul det är med gamla redskap. Degen till midsommarens mandelmusslor ligger i kylskåpet i väntan på att bakas ut. Gud så skönt det är när man ligger före i tiden..när det gäller planering. Nu kan man njuta en hel dag i solen..och se ut över sina nyansade domäner.*ler*

Hoppas att er dag blir en toppenfin dag!!
Kram

3 kommentarer:

 1. Tjingeling !
  Värst vad du varit flitig , då :)
  Här är det andra som planerar och fixar för Midsommarhelgen så jag behöver inte göra ett smack :)
  Här är det också solsken idag och varmt o gott !
  Tackar för grattiset på min blog !
  Ja , han é rätt klok min man egentligen *fniss*

  SvaraRadera
 2. Heheh har på känning att jag kommer bli enorm =O
  Heheh.
  Ja en väninna är grym på fota dizela.blogg.se
  kika in där hon är grym på att fotografera =)

  SvaraRadera
 3. Tala om att ha läget under kontroll, dock jordgubbarna - betala ok bara du inte knockar ev medintressenter! Och mandelkvarnen slår nog parmesanrivaren med hästlängder? Med enaxlade midsommarkramar från oss!!

  SvaraRadera