onsdag 4 augusti 2010

Grilltider!!

Hur många gånger man grillat i år..orkar man inte ens räkna. Så fort våren bankar på dörren, åker grillen fram. Vi grillar nästan varje kväll och testar nya grejer. Det finns dagar då vi är less..och tänker näe..nåt annat nu. Likväl åker grillen fram..haha!

Just nu är det gärna ribs som står på menyn. Willy´s har kokta och färdigmarinerade revbensspjäll som bara är att slänga på grillen och de är såå goda...om man gillar lite kryddor vill säga. Det hettar gott i gommen men lagom så det inte förtar smaken.Kan jag starkt rekommendera!!

Jag vill slå ett slag för gasolgrillen. Länge var vi motståndare till att gå från kol till gasol och inbillade att vi skulle missa en del av upplevelsen. Det gör man inte! *ler* Den här är så suverän och vi ångrar inte att vi köpte den. Bara att slå på när man behöver den direkt..Man kanske vill ha nån korv med bröd när man jobbar i trädgården..eller kanske kolbullar/pannkakor ute i det fria..UTAN att tänka på att vänta på glödande kol. Stekbordet är toppen för grönsaker och nu slipper man krångla med spett mer. Den är även bra för att ställa ev. kastrull eller stekpanna på..så nu kan man stå ute och göra ALL mat.
Inget hindrar ju att man har den gamla kolgrillen kvar..ifall man vill känna lite dofter av tändvätska och grillkol. Vi har vår gamla i stugan..så nu får vi det goda av bägge två!

Har DU något smaskigt och annorlunda grilltips kanske? Hojta gärna till för här är man öppen för nyheter..och grillsäsongen är inte slut än..hehe!
Kram

1 kommentar:

  1. Mitt lite annorlunda tips för er är att att sluta med de petroleumbaserade tändmedlen - gasol och vanlig tändvätska. 1 kg petroleumbaserad tändvätska ger enligt Macoma Miljöutredningar ett nettoutsläpp av 3,4 kg CO2. Det finns minst 10 andra tändsätt / grillmetoder som inte ger något utsläpp av växthusgasen CO2. Var rädd om er fina miljö.

    SvaraRadera