lördag 25 december 2010

Slapp juldag...

Julaftonsmorgonen var hektisk mest för att jag var så orolig över en brand som härjat söderöver och en god vän som jag inte fick tag på. Efter hennes samtal på eftermiddagen kunde man pusta ut och känna julefrid igen.
Lite kaos var det oxå..då vi skulle fara till syrran för julfirande. Allt inpackat i bilen och så startar inte eländet!! Bmw-n har bara gått korta turer hit o dit och blivit sur. Jaha..vad göra? Ladda batteriet eller ringa taxi? Vi gjorde bäggedera och taxi meddelade att väntetiden var ca en halvtimme..suck! Efter 10 minuter med laddare startade bilen och det var dags att packa den med klappar igen..och ringa återbud till taxibil.
Väl framme hos systeryster dukades julbordet fram och magen stod verkligen i fyra hörn efter allt mumsande. Om man kunde lära sig att äta lite av allt..istället för att ta 3 sillsvängar i början skulle allt vara  bra..men varför skulle man bli klok på julafton när man inte är det annars? haha!

Klappar delades ut och sonen var mycket nöjd...Hur som helst så är det väl det man strävar efter..tindrande barnaögon, umgås med kära vänner och god mat.
En annan som tindrade med ögonen var syrrans lilla nakenspöke Aragon..fast det var kanske mest över julbordets dofter..haha!

Så var det det här med tänder och julgodis då..Hrm,hrm..Jag vågar knappt berätta..men..jag har sedvanligt kraschat en tand igen!! Nu snackar vi inte en flisa eller så...utan halva tanden rök och nu har jag kolaförbud! Att det var köpt kola som var boven måste tillstås..för min egen är inte såå jäkla seg. Attans skit oxå!!

Efter kaffetår och efterätt var man rätt slö..men sedvanligt parti Yatzy måste gås igenom. Jag vann stort och kom på en bra idé. Varför inte ha en segerbuckla som kan vandra runt i släkten. Då hade jag kunnat haft en glittrande pjäs i hyllan i ett år..till nästa julomgång..hehe!

Juldagen är slapp och skön och sonen har sovit hos kära moster. Det är ovanligt lugnt i huset och till o med kissar är utslagna här o där.

Vem orkar röra sig en dag som denna..efter lax,räkor och skinka??
Vi följer lille Olivers råd och sträcker ut oss på soffan och småslumrar..
Ha det riktigt gott!!
Kram Ninni

1 kommentar:

  1. Känner mej som Oliver idag!Vill också hänga ner över kanten och bara slappa! Fast det gör jag ju också. =)
    Tur att du fick tag på din granne....det där lät otäckt!
    Jag åt med måtta igår, men kände mej ändå svullgo efteråt. Somnade som en stock. Proppmätt: jaja, men traditioner är till för att hållas. Eller hur?
    Kramelikram från den Ystra!

    SvaraRadera