torsdag 16 december 2010

Trött i huvet...

...blir man när man går på kurs. Som vanligt är det onödigt mycket information man ska ta in på kort tid och det känns verkligen som korvstoppning. Dagarna känns intensiva och när man kommer hem har man lagom mycket energi kvar till matlagning, disk o tvätt. Jag hoppas att bli färdig och få mitt certifikat om måndag efter provet. Förhoppningsvis ett lite mer seriöst än detta diplomet...

Vad händer mer här då..hm..Jo det pratas i byn om att här gått varg och vargspårare har konstaterat detsamma. Johopp! Lite fränt tycker jag..men är nog rätt ensam om det. De som är mest upprörda är ju jägarna och de verkar representera skaran som är mest rädd. Nu plockar de in sina jakthundar och kanske inte för att det snart är jul eller för att värma dem..näe det är ju för att vargen äter jakthundar..Det vet väl ALLA!!
Jag är ju helt emot jakt och förstår inte alls hur man kan gå omkring och vara så spattig så man måste bära gevär i naturen. Det måste vara jobbigt att känna sig så otrygg därute..
Antar att det är flera som plockat fram sina bössor nu..för alla drömmer väl om att få skjuta en varg. Det är ju först då man är RIKTIG MAN!!
Jag tror jag ska köpa en julskinka och lägga ut till skogsvovven. Han är sääkert superhungrig eftersom han går i byn...stackarn!

Fridens...


3 kommentarer:

 1. Vargen har också rätt att leva! Håller med dej! Är så trött på denna hetsjakt. Den finns ju i vår fauna och då har den väl en plats. Eller har jag fel?
  ge du vovven lite gott att äta...=)
  Kram Kram!

  SvaraRadera
 2. Nej, jag instämmer också - mådde fullkomligt illa av förra årets machohetsjakt - den hade ju inte ett dugg med genetik och sunt fortlevande att göra, 2011 års lät inte mycket bättre. - Och tillbringar ju själv höstarna i skogen utan bössa och är möjligen aningen högljudd för att förvarna om min entré - inte för att jag läst i gamla kyrkböcker norrifrån om x och y som dödades av varg ute på fjället utan för att inte vara den som skrämmer, naturen är till för oss alla!

  SvaraRadera
 3. Låter lite häftigt med Varg i byn tycker jag!.. de är ju så otroligt vackra och mystiska djur!.. fast jag skall erkänna att jag nog är liiiite rädd att möta flera sådana ensamen i skogen allt!.. respekt för djurlivet har jag mycket av!.. men att jaga dem skulle aldrig falla mig in!..
  att sedan jägarna plockar in sina hundar ser jag som något positivt!.. så får ju även de njuta av värmen vid brasan! ;-D .. men där tycker vi nog tämligen lika du och jag vännen ,-D

  SvaraRadera