söndag 9 januari 2011

Så var det söndag då...


..och det droppar därute. Lite småregn faller och sakta men säkert tinar bilar fram. Jasså det var en grön Audi vi hade..haha! Den stackarn har ju varit isig sedan snön föll..nångång i november. Så är det när man inte har ett vettigt garage. Kissar små är upprörda över att de inte får gå ut på altanen. Idag kan det glida is och snö från stortaket och man glömmer inte det kraschade altantaket i fjol.

Apropå kissar ja..Som det ser ut nu så kommer trion strax att utökas till en kvartett när en söt skogsherre träder in i familjen. Det är en omplaceringskatt och killen är en 4-åring där ägarens sambo blivit allergisk. Det blev ingen kisse från ett katthem..men likväl en som behöver hjälp.
Jag skulle själv ALDRIG kunna lämna bort mina kära kissar och blev jag allergisk så fick man väl flytta ned i källaren eller nåt..haha! Skämt åsido..det är ju tragiskt detta och jag vill verkligen inte vara i hennes situation. Hon är orolig..och vill känna sig för...och det utrymmet ger man såklart.

-Jag måste ju göra mig av med katten och vill att NI ska ha den..säger hon..men ändå är jag inte 100. Hon har träffat oss..och vill såklart se hur vi har det.
-Kom och kika säger jag..och har du kissen med dig och du inte känner att det känns rätt..så är det bara att ta med honom hem igen!! Man ska inte känna att man gör något som känns fel i hjärtat inte!Usch så hemskt att utsättas för detta. Man kan inte ha katten kvar själv och vill inte att den ska flytta. Sen hitta ett seriöst hem där andra ska få bli en central punkt i kattens liv. Näe..detta vill jag själv aldrig vara med om och jag hoppas att hon känner att vi enbart vill henne och hennes kisse det bästa. Det enda jag kan göra är att lova att den får ett gott liv, erbjuda utrymme att hälsa på och hålla kontakt och ge full rapport och bilder vad som händer i kissens liv.


Vi har pratat om i huset att kanske vara enbart fodervärd till kissen..så att hon kan hämta hem honom om de flyttar till hus på landet om något år..men det känns inte rätt för mig. Dels ska jag bli av med en kär vän..och så ska katten slussar runt återigen?? Att bara ha vetskapen att någon kan komma och hämta katten när som helst vore jättejobbigt. Nej, ett livslångt, fast hem, fullt med kärlek och bus kan jag erbjuda och det är väl inte kattskit precis..*ler*


På fredag kommer de och jag hoppas att det verkligen känns bra för ägaren. Här finns en busgalen kille som bara lääängtar efter ett kompis att busa loss med..Majsan som skänker lugnet till huset och sen Millan som bara är expert på att få alla att känna sig älskade. Det kan väl inte bli bättre känns det som..*ler* Sen kommer jag såklart inte att äventyra mina egna kissars väl och mående heller..Är det någon som motsätter sig att vi tar hand om skogskillen..så får vi hitta en annan lösning..så är det bara.
Nu längtar man såklart till fredag och jag hoppas att veckan går tokfort..hihi!

Dagen idag ska ägnas åt pappsen. Vi bjuder på söndagsstek och sedan far vi och kikar på en lägenhet som skulle passa pappa. Det är med STOR övertalning vi har kommit så långt..men det är dags att vänja sig vid tanken på att ha ett lite mer bekvämt boende när man närmar sig 75 år. Han bor ju idag på landet och där krävs visst jobb med att hålla värmen såklart. Som det är nu...så kan han ha både lägenhet och sommarboende men det gäller bara att få honom att inse det. Jag tror att man kanske orkar behålla sitt kära lantboende längre om man bara är där den "behagliga" årstiden..*ler* Det är dags att vänja sig vid tanken..även om han inte köper denna lägenheten nu..men jag hoppas att jag satt igång en arbetande process i huvudet på honom...
Jaja..operation hjärntvätt och fjäsk kommer dagen att kryddas av..och jag tror att han är lite, lite nyfiken på lägenheten..även om han inte vill erkänna det..haha!

See u later...
2 kommentarer:

 1. Hej!
  Jaså, ni har oxå regn och tö?
  Vi börjar äntligen se delar av vår utejulbelysning....
  Skönt att snön regnar bort, men all is
  under snön har tittat fram och det är glashalt.
  Kul att ni är på väg att få en katt till.
  Hemska tanke om man själv skulle bli allergisk.

  SvaraRadera
 2. Håller tummar och tår för både detta med katten och med pappsens lägenhetstitt!
  Här töar och blåser det idag och ärrena rama isgatan utanför. Så det blir en stilla söndag inomhus!
  Kramelikram från den Ystra söstera

  SvaraRadera