tisdag 22 mars 2011

Ryttarkaka / Falsk toscakaka


Botten:
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8-9 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
180 g smör
+ 100 g mörk blockchoklad


Glasyr :
75 g smör
 2 dl socker
1 ½ dl sirap
1 ½ dl grädde
200 g kokosflingor.

Vispa ihop allt utom kokosflingorna i en kastrull och låt sjuda 5 minuter, så den tjocknar.
Ta kastrullen från plattan, tillsätt kokos och rör om.

Botten : Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och chokladen tillsammans. Sedan i med alla övriga ingredienser. Smörj en långpanna & häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader 15 minuter.

Ta ut ur ugnen och bred över glasyren. Stoppa sedan in i ugnen ca 10 minuter till så att glasyren får lite knäckfärg.

Yammie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar