onsdag 9 november 2011

Varsel och senapspuder.

Jobbet går ut med erbjudanden för folk som frivilligt vill avvika i dessa varseltider. Alla människor från 60år erbjuds en deal på 75% av lönen tills pensionen träder in. Det är väl inte illa pinkat va!? Även folk som VET att de kommer att gå får en chans att kliva av tidigare med en klumpsumma i handen..så i slutändan kanske man blir kvar ändå...Jaja..man vet mer i mitten av december och det är inte lönt att spekulera för mycket.


I afton blev det senapspudrad kycklingfilé på menyn. Här har jag jagat detta förb_nnade pulvret i stans alla affärer så det var dags att ta itu med receptet. Suget att göra detta kommer från Jamie Oliver på tv och ikväll var det dags...Det smakade rätt ok..men bara ok. Jamie sade..smek in senapspulvret i filéerna..men den här donnan doppade dem rejält och panerade ett vackert lager senapspulver o så blev det som det blev...Smaken blev en smula skarp men annars ok..Det blir mycket sås i matlådan i morrn..haha!

För den som vill prova är det bara att slänga i salt o peppar i pudret och börja jobba. Stek en fräsch yta och sen en halvtimme i ugnen. Klart!

Har börjat kika på sonens önskelista inför jul och man blir en smula brydd. Hur får man en skivstång att INTE se ut som en skivstång i paket??

5 kommentarer:

 1. Jasså för 3 år sen haha =) kanske dags att börja planeringen =) eller trivs man så trivs man =).
  Hoppas du får en super bra kväll =) kram

  SvaraRadera
 2. Den där kycklingrätten lät lite väl stark i alla fall om man panerar dom i Colman´s :)
  Har inget tips på hur man skulle kunna tänkas slå in en skivstång så det inte liknar en skivstång ??!!
  P.S Det där med att borsta mina tänder låter som en väldans tokig idé , men det är visst så mycket som 50% av alla katter som drabbas av tandlossning. Åh kan man slippa det genom att låta matte borsta tänderna så är jag glad :)

  SvaraRadera
 3. Halloj där! Håller fortfarande tummar och tår för att du får vara kvar, iaf tills du själv väljer att sluta. Och det var väl ingen dålig deal till de som fyller eller har fyllt 60...det hade jag hoppat på direkt.
  Det där med att sitta upp för att inte få lunginflammation är nog en grej sen vården. Alla som var sjuka skulle sitta upp i största möjliga mån för att undvika att få lunginflammation som komplikation.... Och det är väl detta som jag går efter. Jag har ju bara en vanlig förkylning men ligger man mycket ner så är ju risken att man samlar på sej mer neråt lungorna. Det är min teori, sen om det hjälper eller inte.......och för mej så känns det bättre att sitta upp-pallad än att ligga.....=)=)=)=)
  Må så jättegott goa du!
  Kram Kram!

  SvaraRadera
 4. Tja, packa in skivstången i endera hårt papper som gör att hela paketet ser runt ut och inte för avslöjande (bortsett från tyngden då möjligen) eller hitta en lång kartong (typ sån som följer med när man köper plastgran) eller flera kartonger som man sätter ihop...

  SvaraRadera
 5. Hihhihi! ha det där med att maskera en skivstång kan nog blii något kinkigt!.. om inte annat så för vikten av den! ;-D men försöka duger heter det ju... kanske går att maskera som en kvast eller spade?.. lite kartong i ena änden bara! ,-D sen om pöjken går på det hela eller ej är ju en annan femma! ;-D

  själv går jag också i julklappstankar... känns svårt i år faktiskt... inte några självklara gåvor jag sprungit på ännu.. och inte har man så mycket pengar heller. så vi får se vad det blir i slutänden?.. till mig kanske ett nytt jobb! ,-D hihihi det vore väll nått va!?. fast jag har i alla fall fått beskedet att jag får vara kvar på nuvarande jobb lite till. de lyckades få till en förlängning.. så om inget annat händer med outsorcing och ev flytt så får jag vara kvar till Aprill i alla fall! villket är attan så mycket bättre än sista December i år!! men ajg har äntligen fått tummen ur och börjat att aktivt söka nytt jobb i alla fall ;-D känns väldigt bra faktiskt!.. hoppas nu på att få något vettigt jobb med ordentlig anställning och inte bara per timme som nu. fast visst kommer nuvarande arbetskollegor och chef saknas innerligt! men vad göra?
  håller tummarna att det ska ordna sig för din del vännen! kanske överlever du även detta varsel? hoppas på det!!

  kram på dig och njut av senapskycklingen! eller annan godare kyckling kanske? ;-D

  kramizar katta

  SvaraRadera