söndag 4 december 2011

Andra advent...


..och huvva så tiden springer iväg. Vi tänder andra ljuset och pustar ut i värmen efter att ha frysit häcken av oss på skolans julmarknad. Jodå..det gick bra och regnet höll sig frånvarande..men isch vad kallt det är ändå.
Såklart måste man stötta klasserna och köpa deras grejer och till kaffet mumsade vi gott på syltkakor,chocolate-chip-cookies och neg...öhh...chokladbollar.
Något nytt på kakhimlen var dessa...Rasande goda och annorlunda.

Det är nederländska pepparkakor!!

Hyacinterna jag köpte sätter fart och vill blomma alldeles för fort. Asch...varför köper man inte de som är pyttesmå istället!?
En annan hyacint som fått fnatt står i min lilla grupp som jag fick av middagsgäster i PÅSKAS!! Murgrönan lever ju så jag fortsätter o vattna..och se där..nu kommer nåt ur löken med..men växer på något annorlunda sätt.

Kul att den kommer igen. Frågan är bara..vad gör en hyacint i en påskgrupp och hur kommer det sig att den vaknar just nu??
Jaja...varför ska den vara normal när inget annat är det..
2:a advent och ingen snö...
Hur normalt är DET??
4 kommentarer:

 1. Regnet fick vi, det har spöregnat hela dagen, och det regnar än så vi får se hur länge det håller i sig.

  SvaraRadera
 2. hej vännen! Hade gärna suttit där med dej vid ditt fina köksbord nu och sett de vackra ljusen och fått prata med dej irl! Här är det fortfarande lite smått förkylt och precis som du skrev, så är det tredje rejäla på raken. Eller så är det att det aldrig gått över utan att det är samma eländiga förkylning som spökar ännu. Kommer det tillbaka nu igen så går jag till läkaren. Antagligen är det ett virus, men det kan ju lika gärna vara en infektion som ligger där och kan avhjälpas med penicillin. Har haft en helg med mer än fullt upp igen och är ganska trött. Nu r det en jobbig vecka, med begravning och en fulltecknad helg till. Sen ska denna damen inte boka in nåt förrän nyår! Lovar på heder och samvete! För jag behöver verkligen stänga av nu och bara vara!
  Kramelikram från den Ystra Söstera!

  SvaraRadera
 3. Nej snön lyser verkligen med sin frånvaro.. ja förutom här på din blogg då vännen! ;-D tjusigt värre med små dalande flingor! <3.. här i sthlm fanns det inte en chans till snö på andra advent. vi hade +6 grader och solsken. fint förvisso.. men inte direkt Juligt! ,-D .. så maken och jag vi gick ner till källarförådet och ställde iordning det istället. något som behövt göras i över ett år.. men nu är det äntligen gjort!.. vu fick åka en tur till IKEA och köpa fler hyllplan till lagerhyllan dock.. så de hyllorna ska på platts.. men nu går det att komma in i förådet igen! ;-D och så snart vi fått nya hyllorna på platts och lyft upp återstående kartonger i dem.. ja då blir det faktiskt rätt gott om platts. skönt det för det är en del saker i lägenheten som ska ner. ,-D "Vuxentetris" på hög nivå så att säga ,-D

  visst är granarna och renarna läckra där de står i rondellen!.. jag tycker de är jättefina jag. men som sagt så är det nått så kallat skönhetsråd som inte tycker om dem.. suck. kan de inte fokusera på att försköna de fula skräpiga delarna av staden i stället för att reta sig på en juldekoration som bara ska vara uppe några veckor?.. . ja ibland blir man lite ställd över follks prioriteringar! ;-D

  ta hand om dig nu vännen! och Mys ordentligt!.. och har du några över så får du ggärna skicka lite julmysarimpulser till mig också ;-D
  tror du har rätt i det du sa föresten. man måste kunna ge Julen tid för att den ska bli mysig... Julkänslorna infinner sig inte när man är stressad.. och det har du nog rätt i vännen. ;-D

  SvaraRadera
 4. Oj så mycket gott ni har bakat...Här ser hyacinterna lika ut..på gång att blomma snart. Här har nu (äntligen) snön börjat falla så smått. Kanske lite julstämning börjar infinna sig..
  Ha nu en bra vecka.
  Kram!

  SvaraRadera