tisdag 16 april 2013

Ibland har man flyt....

Nu jäklar kan man väl ändå säga att våren är på G!! Idag var det +17 trots soldis..men man kan ändå inte säga att det är varmt..när kyliga vindar viner..brr!
IGELKOTTEN HAR VAKNAT!!
Jag vet..det är ju liksom dags nu..men i lördags natt kom den vankandes nyvaken o hungrig över snövallarna..Stackaren!! Det finns ju snudd på INGENTING att äta därute för den..så här är det full utfodring med kolhydrater så den klarar att hålla värmen. Idag är det väldigt mycket MINDRE snö..men det vette 17 om det kryllar av snigel o mask för det...hmmm..
Har tvättat båtdynor som ser lite härjade ut..och även två kuddar som brukar ligga på altanen. Dags å slänga..näe..EN säsong till får de vara med tänkte jag..och slängde dem i maskinen..
Skulle jag INTE gjort....
...för de ville INTE vara med en säsong till..mutter..
Hur fanken kan det vara makaronistora skumgummibitar till stoppning?? Gissa om jag har plockat makaroner, makaroner o makaroner..suck!
Resterna åker i soporna tillsammans med båtdynorna...DYNGSURA!! Smart med grejer som inte ens går att tumla...morr!!
Gör om, gör rätt, köp nytt..säger jag..haha!
*   *   *
I möra är det dags för buskis och smäll i dörrar. Äntligen säger jag...
Vi är ett gäng som ska gå..men det är premiär för sonen..som är måttligt road ska ni veta..Jag vet ju vilken humor han har, och jag gissar att han kommer att sitta å asgarva mot sin vilja. *ler*

Dessvärre är han numer i målbrottet..och varje gång han garvar hajjar man till..Hur många gånger har man inte undrat vad det är för främmande människa på övervåningen om kvällarna..haha!


Ang. husmöss och katter kan jag bara kommentera..
Näe..jag vill inte att mina kissar ska ta möss. Jag vet inte ett skvatt om kissarnas jaktbeteende är fullbordat eller inte. Många kissar leker med sina byten till döds..och det vill jag inte. I mina ögon är det djurplågeri. Nog vet jag att de kan fånga dem allt..men sen vet jag inte mer. En av mina gamla katter fångade en mus, javisst..och åt den med..men lämnade halva till matte. Fatta vad äckligt när man kliver upp på morgonen och håller på å kliva på äckligheterna..Näe fyyy...

 
Kram på er och ha det godis..

4 kommentarer:

 1. Ja nu har vårkänslorna vaknat och så även blommorna. Nja en halv mus låter inte så farligt. Jag fick en huvudlös kanin för några år sen.

  Kramen

  SvaraRadera
 2. åååh! så vackra blåsippor du fotat!... själv har jag inte lyckats se några sådana ännu tyvärr.. men jag har skymtat tussilago ifrån bilen på vägen hem faktiskt... och på tomten så kommer det upp saker ur flera olika rabatter som jag inte viste fanns! hihihi spännande detta.. det gammla uttrycket "Det som gömms i snö, kommer fram i tö" har fått en heeeelt ny innebörd för min del ! ;-D men nu Äntligen är större delen av tomten snöfri, så att vi faktiskt ser den.

  Gammla kuddar med skummgummi innuti är ofta väldigt sköna... så länge de håller ihop då villsäga ;-D stackare att behöva rensa tvättmskinen från såntdär elände!.. är inte ett dugg avundsjuk på dig där ska du veta.

  Hoppas verkligen att buskisen var bra nu.. så ni fick skratta riktigt ordentligt! själv älskar jag buskis och sådan humor.. synd bara att man så sällan kommer iväg och ser sådant live!... hur gick det för sonen föresten? tyckte han om den?.. och kunde han skratta utan att rösten sprang iväg för honom?.. gud målbrottet måste vara en fruktansvärt jobbig tid!?

  ta nu hand om dig vännen min. och virka på i solskenet och Våren! ;-D

  SvaraRadera
 3. Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår....
  Barnen de plockar små sipporna glatt....stopp är inte blåsipporna
  fridlysta ?!
  Igelkotten är det äldsta däggdjuret på jorden, 65 miljoner år,
  fridlyst oxå. Just nu ser jag på på Mitt i Naturen.
  Hur parar sig igelkotten var en fråga? jo väldigt försiktigt, fniss*
  Men vad trevligt med igelkott i trädgården.

  Det blir nog svårt att be katten ge 17 i att torrtera och misshandla en mus, så är ju deras sätt att möra köttet, *fniss*
  Ja livet är grymt men vad göra.Katterna är ju förnuftiga djur
  du får försöka ge dem goda råd om hur en jakt går till.

  Jag fick många goda skratt i ditt inlägg,alltid kul att läsa bloggen

  Kram må gott/ Eva

  SvaraRadera
 4. Ojdå så trist med dynorna, hoppas maskinen höll bara!
  Hmm, ja jag undrade en dag vad det var som luktade så otroligt illa i sovrummet en kväll när jag skulle gå och lägga mig, under min säng låg en halväten fågel, de är nog goa men vi har inte alltid samma tankar om mat:o
  Ha en toppenhelg, kram Marie-Louise

  SvaraRadera