tisdag 14 maj 2013

Stugmys och blivande sömmerska??

Helgen i stugan var riktigt avkopplande o skön..Brasmys, lååånga sovmornar och några gäddor på kroken..*ler*
Några bilder på tranor blev det inte..Ska man absolut smyga i bushen med vit jacka o rosa foppatoflor får man skylla sig själv..haha!
Guben gjorde dock ett fynd..Minns ni att jag tidigare fann ett gammalt urtida strykjärn i skogen?? Detta fann guben..haha!

Haren sprang runt stugan lite då o då..Den har ju boat under huset i vinter..så den kände sig säkert lite utslängd stackarn.
Båten knuffades i och skön solig tur på sjön är verkligen ett vårtecken. Grabbsen var ut på kvällen och drog några gäddor..som sedermera gick till räven. Har ni hört på maken..en fiskare som inte gillar att äta fisk (guben)..och missarna var redan mätta o belåtna så..nån i skogen blev säkert själaglad istället.

En runda i skogen fick oss förundrade..Vem fasen har gjor detta?? Jovisst..vi har ju en bäver som busar omkring..men när började de klättra i träd?? Det här är så högt som 4-5 meter upp i luften..och ingen älg torde nå även om han står på bakbenen. Slängde in bilden på en natursida och fick till svar att det INTE är en hackspett i alla fall..hmm.
Fortfarande ett mysterium alltså...

Igelkottarna ja..Nädå..inte tror jag det är så ovanligt att man ser dem para sig inte..det gäller bara å vara vaksam..och vara ute i skymningen. Ok..jag ser säkert mycket mer djur än grannarna..men si jag är såndär äcklig rökare..och går ut typ när som helst på dygnet. Mycket får man uppleva kan jag säga..inte BARA tidningsbudet..haha!
Skickade ändå in bilden till vår dagstidning och sedär..nån på redaktionen nappade och slängde in en fyndig kommentar till bilden i tidningen i fredags..*ler*
Tyvärr...Eva, det gick inte att filma dem då det var nästan på natten. Jag tycker jag var tillräckligt taskig som smög fram så nära inpå med blixt i själva akten..hihi!

Annat som jag pysslat med...
Jomen jaaaaa..jag har ju plockat fram helvetesmaskinen ju..Varit himla duktig och sytt foder till mina virkade väskor..och sen piffat till gamla kläder.

Hade en uuuurgammal beige klänning som nu är en kortarmad jacka istället. Kjolen är en favvo..även om det typ använts 2 ggr på 10 år..Nu är den i lagom längd..och mer somrig än vintrig. Sömmerskan lär jag väl aldrig bli..men det är kul när det går bra..för en gångs skull.
Inte fick jag psykbryt heller..så jag utvecklar nog ett tålamod sakta men säkert..haha!
Som seden kräver denna årstid, avslutat stugrapport med härlig solnedgång. Fattas bara om jag missat dem..
Kraaaam Ninni
6 kommentarer:

 1. Wow... vilka bilder! Solnedgången och vitsippan... så snyggt!
  Haha... näe, svårt att smyga på tranor i vit jacka :)
  Så duktig du är att sy... också!! Mystiskt med det där "gnagda" högt upp i trädet, man blir ju liksom lite nyfiken :)
  Missade ditt förra inlägg med igelkottarna... gulligt - hoppas det blir småkottar snart.
  Ha det gott!
  kram

  SvaraRadera
 2. Fast älgen blir ju upp till ett par meter i manken så med halsen då och det låååååååååånga huvvet uppsträckt så kan den nog nå 4-5 meter upp. Just saying. Annars har jag ingen aning om vem som skulle kunna ta ett sånt grabbatag i barken.

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder och vilket fint fynd. Konstigt det här med trädet, klättrande bäver kanske *ler*. Du får ha en skön kväll.

  Kramen

  SvaraRadera
 4. Hejsan Ninni! Vet inte vad jag gjort för fel, men jag har haft svårt att komma in på din sida.
  Tack för dina goa kommentarer hos mig!
  Här har du härligt fina bilder, som vittnar om att våren kommit på allvar. Gulsipporna till exempel är toppen.
  Men mysteriet, som ser ut som att bävern börjat klättra i träd, kan inte heller jag lösa. Blir spännande se om det är någon som har en trovärdig förklaring. Tills vidare gissar jag på en ovanligt försigkommen bäver..!
  Nu verkar det som att försommaren är kommen med lite värme. Hoppas att ni får en härlig helg!
  Kram/SA

  SvaraRadera
 5. Ha ha ha! ja ursäkta men ett och flera goda skratt förlänger livet. Det lär bli långt när jag läser dina inlägg, du är rolig från början till slut, hi hi . . .
  Alla dina bilder är fantastiska, kan någon inte ge dig ett jobb som natur fotograf.
  Vad är det som krävs, du har verkligen känslan och skrivandets gåva !!!

  Jag har tranor inpå knuten och en bit in i skogen finns en 'nersänkt sjö',
  där i skogen kan du smyga och ta fina bilder på snart ny kläckta ungar.
  Vid hus-knuten behöver du ej smyga,de är inte rädda,de är vana att se oss.
  För några år sedan när barnbarnen fr Ängelholm var på besök, en tidig morgon kommer
  de in i sovrummet och är 'saliga' säger: skynda dig upp mormor, du har strutsar på gården. Javisst vi skrattade, glömmer det aldrig, de hade aldrig sett tranor på nära håll. Så när tranorna kommer på våren kallar vi dem för strutsar, *fniss*

  Jag bara undrar om du verkligen vilar och myser i stugan, det verkar som om det är fullt upp hela tiden hi hi . .

  Men ha det så gott ändå Ninnibus.
  Kraaaam/ Eva

  SvaraRadera
 6. Ja nu närmar sig sommaren med stormsteg. Förstår att du myser omkring därute i stugan och har det gött med familjen. Det där med syning är något jag helst undviker, brukar aldrig sluta bra =)
  Ha det så gott och hoppas ni har det lika varmt och skönt som vi här i norr.
  Kram ♥

  SvaraRadera