torsdag 9 maj 2013

Parning pågår!!

Jomenvisst..här pågår reproducering så det smäller om det..och snart..dvs. om ca 35 dagar, hoppas vi få se småkottisar..*ler*
Fast nu misstänker jag att det finns en 3:e kotte i krokarna oxå. Honan var hett uppvaktad av en mycket mindre pys igår när hon satt och åt kattmat. Han sprang runt,runt i cirklar och försökta påtala uppmärksamheten och sniffade varje varv på söta fröken..som fnyste och grymtade tillbaka..-Kom igen nästa år lilleman..haha!

Solrosfrön är visst oxå nåt som går åt..det innehåller ju fett och det behöver ju kottar så... Vi har fått köpt mer frön..och det var inte lätt att få tag på idag kan jag säga..suck! Söta fröken äter frön..och sen går hon under trappsteget till altanen..och sitter o tokhostar..stackaren. Man vet ju hur otrevligt det är med popcornskal i halsen..hrm,hrm.
En smula ångest har jag..eller REJÄL ångest kan jag säga..Om jag kunde..skulle jag vrida tillbaka klockan ett halvår ungefär..men jag tror jag är ensam om det. Det gäller mina kära fuchsior som är väldigt ovanliga. De är puts väck..döda..borta, kaputt!! :(

De överlevde inte vintern i källaren..och nu har jag ångest över att jag inte tog blomskott och ställde i vatten över vintern..det var ju så jag gjorde förra året ju..suck!
Vi köper väl nya då..säger guben min..Vaaa?? Var då...när då..har du sett nån liknande kanske..mutter!

Guben har nu varit i stugan hela veckan och pysslat o donat med lite av varje..Kissarna har haft semester i det gröna och härhemma har det varit VÄLDIGT katthårsfritt..haha!
Sonen o jag åker ut i afton..(lagom till grillmästaren dukat fram..hrm,hrm.)
och vi hoppas på avkoppling med finväder hela helgen..Tranorna skränar och gässen flaxar i 100-tal..det MÅSTE jag ju försöka fånga med Canonen ju!!
Virkprojekten följer med..för som ni vet..så är vi lite isolerade därute för omvärlden. Visserligen självvalt..men ingen tv eller dator på ett par dagar ska bara bli skönt. Vad är det för fel på sjörapporten på radion??

Började på en spindelsjal..och inte THE BRIGHTEST att välja garn i mohair precis..Nåja..jag knåpar med annat garn en stund..så jag kommer in i mönstret..så kan jag återgå till den ludna sen..

En härlig ledighet till er alla..och även en trevlig helg får jag önska er..
Todelooo och på återseende!
Kram Ninnibus

6 kommentarer:

 1. Se där ja, där har vi några med vårkänslor. Mysigt med igelkottar hemma.
  Ha det mysigt I HELGEN. /Knatten

  SvaraRadera
 2. Menar du att du har kunnat fotografera dem när de parar sig !?
  Det är väl riktigt sällsynt, vilken tur och uppmärksamhet du har.
  Har du suttit och 'väntat ut tiden' på parningen, visste du att snart blir det dax?
  Att du inte filmade "kalaset" och skicka in till 'mitt i naturen'.
  Jag är imponerad, grattis!
  Du behöver ju inte titta på Tv och se det nämnda programmet, du har det hemma, *fniss*
  Jag vill oxå ha småkottisar i min trädgård !!!
  Trevlig helg och mys på i stugan.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Det ska bli spännande att se om det dyker upp småkottar. Hoppas ni får trevligt i stugan.

  Kramen

  SvaraRadera
 4. Synd med blommorna vännen. vet hur mycket du tyckte om dem! ska försöka hålla utkik efter något liknande. jag skriker till om jag hitter något!
  Hääärligt med kottekärlek i trädgården! hoppas verkligen att du får se de små kottarna sen när de kommer.. de är jättesöta! och fortsätt du att mata dem.. så kanske du får måånga kottar i trädgården tillslut! ;-D isf så kan ett par stycken få flytta hem till våran trädgård.

  jag måste säga att jag tycker det är för roligt att vi båda virkar på Spindelsjalar! hihihi. vi är verkligen sammanlänkade på något lustigt vis du och jag vännen.
  fast det mönster du följer ser helt annorlunda ut mot det mönster jag följer. mina "spindlar" är mycket större och har många fler "ben" än vad dina har... så det blir rackarns spännande att se dem båda färdiga sen tycker jag.
  jag virkar i Järbo garn, Raggi. så det är ett tjockare garn jag använder.. mitt är också flerfärgat, så det blir en något melerad sjal i slutänden för min del... jag högg det garn ajg hade hemma helt enkelt. *ler* även om jag och maken var ute på "garnjackt" igår för att köpa fler nystan.. vill ju ha en stol sjal ju! inte en halsvärmare, utan en som går att svepa om sig ordentligt... så då går det åt mer garn. ;-D

  Njut nu på av helgen i Stugan! ser fram emot att se bilder därifrån sedan.. och jag hoppas att du lyckas fånga både gäss och tranor på bild.

  kramen!!

  SvaraRadera
 5. Hihi, har också lyckats fånga denna akt på bild, taggigt:) mysigt om ni får se de små!
  Trist med blommorna!
  Det blir nog en väldigt fin sjal det där!
  Hoppas ni haft det fint i stugan, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 6. Missade ju det här inlägget, men kommenterade de söta "kottarna" i nästa... men, jag kom på en sak angående din bamsefuchsia. Kolla in Rockdalas hemsida (www.rockdala.com) - de har flera hundra olika fuchsior (och pelargoner) och säljer via postorder. Kanske finns din fuchsia bland dem...
  Kram

  SvaraRadera