måndag 24 maj 2010

Helgresummé...

Helgen har bjudits på både sommarväder och hällande skyfall..Torrt o vått i myckna mängder kan man säga..*ler*
På fredagen for guben ut med mat och katter på e.m och jag väntade hemma på att sonen skulle komma hem från skolresan till Uppsala innan vi for ut. Hemma hade det regnat HELA dagen men när vi kom ut till torpet sken solen och guben hade grillmiddag färdig så det var bara att sätta sig vid dukat bort. Gudagott!

Här är utsikten från vårt vardagsrumsfönster...
På lördagen strålade solen tidigt och återigen var vi förberedda på helt fel prognos. Gräset klipptes och efter några timmar var det riktigt prydligt på torpet. Guben mixtrade med båtmotorn..och en härlig tur med båten blev det med. Inga åror behövdes denna gången..haha!
Vi satt på bryggan och plaskade vatten sonen o jag..när jag frågade på skoj..-Vill du bada kanske?? Döm om min förvåning när sonen sken upp och log stort med hela ansiktet. Jahopp..hem o hämta badlakan och traska till den gemensamma badplatsen då. Min son är minsann ingen badkruka men han fick kämpa för att blöta sig hel då det var väldigt långgrunt. Mamsen var sugen på dopp oxå..men då jag ej hade badkläder med..och såg en vision i mitt huvud där jag låg i det grunda vattnet på mage som en strandad vitval..så övergav jag tanken rätt snart..*ler*
Framåt kvällen förbereddes ny grillning och guben skulle göra glödstekt sill och fick sällskap i maten av min far som älskar sill.
Himlen mulnade på men vi hann med en kvällstur med båten oxå..trots att vågorna börjat gå höga. Vattnet stänkte i ansiktet och sonen skrek av skratt.-Fortare, fortare!!...

En turvandring i trädgården visade växter som jag knappt vet vad det är. Nåt som jag trodde vara syren tidigare visar sig mer likna fläder eller nåt.
Kabbelekan blommar gott i diket runt tomten..och vi anar oxå att myggen kläcks i dessa vatten och vi planerar en åtgärd. Det sägs att man förstör ytspänningen på vattenytan om man droppar diskmedel..så det står som aktion nästa sväng till stugan. Mygg är väldigt förtjust i mitt blod...och jag vill INTE ha en massa surrande myggfröknar runt mig när jag ska sova..Huvva!
Undrar lite över en gammal växt som är mycket vanlig..Har haft den i förra stugan oxå..men jag har ingen susning om namnet. Någon som vet??Söndagen har kantats av regn och blåst HELA dagen typ..och vi har mest slappat innan vi packade för avfärd hemåt igen..
En aftonbild från lördagens solnedgång bjuder vi såklart på!


Kram på er alla!

3 kommentarer:

 1. Vilken mysig helg ni verkar haft , förutom vädret idag då :)
  Inte en susning om vad den gamla växten heter , men visst har man sett den många gånger :)
  Jättevacker solnedgång ni hade i lördags !
  Ha det gott !
  Kramiz

  SvaraRadera
 2. Høres ut som en hærlig helg :) Koselig utsikt fra vinduet ditt.

  SvaraRadera
 3. Ni verkar ha hittat ert paradis. Fast det där med myggorna låter inget vidare. Jag är också en sån där som dom älskar....över allt annat. Och det är inte kul med allt kliande och kliande......
  Oerhört vackra bilder som vanligt.....
  Kram kram Miriam

  SvaraRadera