måndag 27 september 2010

Musjakt på morgonen...

Här går man självsäker och till fullo övertygad om att så länge man har katter..så har man inga möss i huset. I alla fall inte på det våningsplanet katterna vistas. Ack så fel jag hade..
Döm om min förvåning när jag skulle gå in i lill-rummet..där en av kattlådorna står, för att hämta en kamerakabel i en byrå. Bakom byrån sticker en lång svans ut..och det krafsar för fullt..det var ju lite trångt där. Vaaaa???
Snabba tankar far i huvudet..kameran såklart..haha! Ok, bild klar. Sen ropa på slumrande katter. Maja kom masandes med trötta steg..-Va e re nu rå?? När jag tryckte hennes huvud mot golvet fick hon genast syn på det pälsade krypet under en bokhylla. -Vakta! sa jag till henne..medan jag rusade in i köket för att hämta en burk med lock.
Väl tillbaka var det full kalibalik. Oliver hade fått nys om vad som var på gång..och nu satte två katter igång att jaga skräckslagen mus runt,runt. Själv skrek jag högt..-SLUTA NU!! Jag vill ju bara fånga musen hel och inte alls ha två missar som sliter liten söt krabat i två stycken. Dels så är jag stor djurvän..sen vill jag inte att katterna ska ha en massa äckliga baciller och jag vill inte ha ett blodbad heller såklart!

Rätt snabbt fiskade jag upp musen i plastburken och lade locket på..och sen raka vägen ut!
Liten sötnos plirade förskräckt på mig innan han klättrade ur burken och gav sig iväg...Hörde jag ett tack, eller??

Tre uppspelta och triggade katter letar fortfarande musen i lillrummet. Nu har de fullt upp halva dagen i alla fall..hihi! Här ska gillras musfällor till max! Söta eller inte...de är ju trots allt skadedjur ändå.5 kommentarer:

 1. Du är en sann djurvän du Ninni! Hade jag visat vår lilla Maja en mus så hade den varit död på 4 röda sekunder! Herregud den katten tar flera stycken per natt. Och hon får mat inne, men det är väl efterrätt hon äter på natten. =)
  Kramelikram!

  SvaraRadera
 2. Låter som en händelserik morgon.
  Själv hade jag nog gjort i brallan, hehe
  Peppar, peppar har vi inte märkt något sådant i vårt hus.

  SvaraRadera
 3. Jaså, sådär såg det lilla livet ut...
  Hur som helst, här kommer adressen till stället i Ockelbo jag pratade om...
  http://villaantik.se/index.html

  SvaraRadera
 4. Fy du är tuff du,som fångar dem...Själv hade jag nog stängt dörren,låtit maken fixat det när han kommit hem.... ;)

  SvaraRadera
 5. Sicken söööting!!.. men du har ju helt rätt i att man faktiskt inte vill ha dem inomhus! hur söta de än är!!.. men nu kanske katterna fått upp ögonen lite mer för just denna sortens oönskade gäster.. kanske att de jagar iväg inkräktaren nästa gång!? ;-D
  kan verkligen se dig när du tryckte ner Majas huvud och sa vakta till henne! hahahah.. hon måste känt sig lite förorättad först... innan hon såg vad det var du ville att hon skulle se ;-D .. vet hur mina katter "uppskattar" om man försöker få dem att titta åt något bestämt håll! inte det lättaste alla gånger... ;-D
  tackochlov så har jag inte möss eller råttor inne... men insekter dyker upp ibland... men de får ett relativt snabbt avslut på sin karriär som kryp.. katterna mina älskar att jaga dem! något jag är glad för... eftersom även spindlar kommer under denna kategori.. och denna fröken är ju paniskt rädd för just spindlar... så att katterna tar hand om de enstaka som dyker upp är ett enormt pluss för mig! ;-D

  SvaraRadera