lördag 2 oktober 2010

En härlig dag...

har vi haft i Kratte Masugn. En mysig omgivning där historiens vingslag ger en aha-upplevelse och får en att skämmas lite. Man borde besöka det egna länets sevärdheter lite mer än man gör...
Vi fick en guidad tur både ute och inne och det började med en tur till inomhusbeachen före maten. Vi hade chansen att se och fota innan de skulle öppna för dagens besökare. Det var ju snällt av dem!
Den konstgjorda solen i taket var på 70 kW och plötsligt gassade 35gradig värme mot en. Åhh så gott! De farliga Uv-strålarna är borttagna i denna artificiella sol, så någon solkräm behövs inte. Men man blir inte solbränd fort heller. Stället är ju mest som skön avkoppling där man kan gräva ned tårna i varm sand och ligga och läppja på en paraplydrink..hehe!

Vistelsen erbjuder även bastubad och bad i varm tunna utomhus..och vill man slå på stort så kan man även övernatta och boka middag och hela köret. Det var INTE billigt..men det kostar nog en hel del att hålla dessa lampor igång antar jag...Lite lyxsemester en lördag kanske..*ler*

Maten var väldigt god och efter fläskfilé med rökt salsa och helstekt potatis gav vi oss ut för att invänta guiden. Omgivningarna är verkligen vackra och vi vandrade genom herrgård som smedja för att se vad både boende och fest har att erbjuda. Själv beundrade jag mest alla trädens härliga färger..och hamnade ofta på efterkälken när guiden vandrade och berättade. Visst är historia intressant..men inget hindrar en fotogalen kvinna om hon ser ett lockande objekt..hihi!
Här kommer en radda med höstbilder från Kratte Masugn...

Min vän Nonnsan här på nätet har ju en SÅN snygg header i sin blogg..och jag blev inspirerade till att ha ett hösttema själv oxå. Därför kommer min header från en av dessa bilder.


En fin dag är till ända..och jag hoppas morgondagen blir minst lika fin.
Kram och ha det gott alla glada!!

3 kommentarer:

 1. Härligt med alla dessa höstfärger!!!!!!!!! Här tog hösten ett jättesprång idag, Maggan och Janne stängde sin stuga idag och begav sej av mot civilisationen.=) Trist! Så nu är det tomt därborta!!!!
  Men det är snart nyår och den ska vi ju fira ihop...=) Gäller att se det positivt!
  Kramelikram från den Ystra!

  SvaraRadera
 2. Vilken underbart lyxig dag, den var dig väl unnad. Och håller med om blindheten inför ens egen närhet eller tror vi fortfarande att gräset är grönare på andra sidan. Tasskram från den nu inloggade människan, som ska bläddra runt litet!

  SvaraRadera
 3. Mycket snygga höstbilder....Kram :)

  SvaraRadera