söndag 10 oktober 2010

En helg i höstens färger...

har vi haft och kvällar vid brasan såklart! Inget är väl som doften av vedeldning och värmen från en sprakande brasa.
Vi har även jobbat lite med att isolera vattenledningar under huset och kapat ned vinbär och hallonsnår som växte hur som. I vår ska allt grävas upp och sen ska riktig hallonhäck planteras ut.
Lördagen var en smula grå men vi drog ut på långprommis ändå för att se omgivningarna.


Stenen här markerar att det är dags för "mössan på" snart..för på söndagen ven vinden trots att himlen sken upp. Huvva så det friskar på!
Vi träffade byahövdingen, Bertil som är jättetrevlig. -Om ni vill ut i stugan i vinter så är det bara å ringa först så plogar jag er väg! -Det är inga problem! Gu vilken go människa! hihi!
Har pysslat lite med att fota vattendroppar då det ligger en massa löv på backen som är våta. Här har ni en som har ålat på backen för rätta bilderna..haha!

I övrigt har vi tagit det rätt lugnt och slappat och ätit gott. Någon grillning blev det inte alls denna helgen och det är väldigt ovanligt för oss. Däremot funderar vi på att köpa ett lamm med några vänner för att göra smarriga lammspett till våren..Nu är det bara å leta efter en massa recept på lammgryta, färs m.m.

Som avslutning på stugvistelse MÅSTE man ju ha en solnedgång och det var typ enda stunden det sken upp på lördagen. Gissa en som rusade ned till sjön..haha!


Kram på er och ha en trevlig vecka!!

5 kommentarer:

  1. Hallå på sig, där uppe :)
    Snyggt du gjort här! Ja, usch det är ett tag sedan jag kikade in... Så nu har jag läst ikapp ;)
    UNDERBARA bilder!!!! Åh man blir helt lyrisk och vilket lugn som infinner sig när man ser dessa vackra höstbilder du tagit. Och tänk så vackert det är i Sverige! Inte konstigt att jag blivit frälst i naturen där uppåt ;)

    Inbakad fläskfilé...mmmm ser jätte gott ut. Norpar nog receptet av dig :)

    Önskar dig en fortsatt fin höst. Många kramisar från mig :)

    SvaraRadera
  2. Ljuvliga bilder! Jag kan hålla med om det där med mössan....för fy attan vad kallt det var även här i morse. Idag var jag så duktig att jag gick med stavarna till och från jobbet. Tog 20 minuter en väg och det var otroligt skönt. Ska ta och köpa mej ett par överdragsbyxor för det är lite kallt med tajta jeans...;).
    Härligt med trevligt fol som den där byahövdingen. Fast han kanske har märkt hur fantastiskt trevliga ni är....har du funderat på det?
    Kramelikram från den Ystra Söstera!

    SvaraRadera
  3. Låter som en alldeles lagom mysig helg trotts snålblåst o kyla. Tur ni kan värma er vid brasan :)
    Fluffbollen Kjelle som min "gubbe" nu döpt om honom till är van vid att kammas = TUR !
    Idag har han varit ute en sväng på promenad o sen inspekterat Husses garage = Svarta tassar !!! SÅ han har haft fullt schå med att få dom rena ikväll :)

    SvaraRadera
  4. Från hjärtat positivt avundsjuk på era härliga brasor - de sprider verkligen värme och trivsel! Men här har i alla fall värmeluftpumpen fått börja sitt vinterjobb så sakteliga och kläderna väljs efter värmeförmåga. Och dina bilder - bara upprepa mig och säga att jag som vanligt njuter av dom!
    Luftvärmevarma tasskramar

    SvaraRadera
  5. Å vad mysigt ni verkar ha haft det...Det behövs ju,för att orka med vardagen...Å som vanligt en fröjd för ögat,att titta på dina vackra bilder..
    Kramiz//Noni

    SvaraRadera