söndag 28 november 2010

Snön faller mycket....


just i Gävleborgstrakten verkar det som. Vi verkar vara värst drabbade i landet om man bara ser till snömängden...fast kylan kommer ju den med. Vad sägs om huttrande -12!!
Guben tänkte göra en stor insats idag med att kava av snön på växthuset...men hur fasiken tar man sig dit??
Han är ju nästan 190 lång och ändå ligger snön riktigt djup. Så vad gör man?? Joo..om det blott är lätt snö och man har en son med täckbyxor på sig..hehe! Danne sprang fram o tillbaka och gjorde gångar minsann..tja sprang o sprang var väl å ta i. Han pulsade upp ett spår för mamsen o pappsen att gå i och det var väl tur det. Nu är glastaket på växthuset räddat i alla fall.

Grannarna har redan anammat förra årets tradition och redan varit upp och skottat av altantaket. Ok då..de HAR en himla stor altan oxå. Det blev verkligen som de spådde, huvva me snö..men inte fasen trodde jag att det gällde i november heller...
Guben har kikat på blocket titt som tätt och några snöslungor finns inte å få tag på. Inte ens nya!! Tjopp, så kom de in en annons o han ringde direkt..Näe då, redan såld!
Sen kom en till annons..i närheten här och guben kastade sig på telefonen. -Jomenvisst är den kvar men flera ska titta på den..sa mannen i luren. -Jag ska ha den!!..och jag kommer med kosingen direkt sa guben. Yes!! Nu är den hemma..och inte var den såå dyr heller. Såna där maskiner står lika högt i kurs som guldet nu och det känns som att vinna på lotto..haha! Ägaren hade blivit nedringd och till o med från småland och skåne. Jamen det är ju bara 60-70 mil dit.! Det är inte klokt!!
Det värsta är att vi skulle kunna sälja den här direkt för dubbla vad vi gav..men den har kommit till Östanbyn för att stanna.
Jag är redan rustad för en tur med chabraket..hihi.

Kraaaaam
5 kommentarer:

 1. Men jisses med snö ni fått !!!
  Här har vi nu en 5 cm kanske :)
  Tror vi har en -5 grader just nu.
  Vilken tur att ni fick fatt på en Snöslunga för det ser ni ju verkligen ut att behöva !!!
  Ja , man kan ju hoppas att chefen var med igår på julbordet o såg hur dom anställda betedde sig. Fast vem vet , det kanske var chefen som svinade värst ??!! *LOL*

  SvaraRadera
 2. Ja snö har vi fått...Även om jag tror ni fått något mera av det...Vi har en snöslunga,som guben min lagat,den var paj ifjol...Å utan ett år till Nej jag tror inte det...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Grattulerar till inköpet! kan mycket väl tänka mig att snöslungor är mer värt än guld just nu för er ;-D .. attan va me snööö ni har!! här ligger det lite mer än decimetern bara ,-D men fullt tillräckligt för att få in den rätta julstämmningen!.. i gårkväll så grävdes även adventsljusstaken fram ur källarförådet.. så i morse tändes det första ljuset!... även om vi inte hade någon vitmossa att dekorera med.. men ljuset tändes i alla fall! *ler* det var det viktigaste liksom!.. får kompletera med vitmossa här i veckan.

  ta hand om dig nu vännen! och använd snöslungan mycket! ;-D

  kram katta

  SvaraRadera
 4. Ja nog har det kommit snö alltid. Vi har väl fått 3 dm i helgen och det är mycket här. Men det är lätt och fin snö, så det har gått bra att skotta. Roger önskar sej också en snöslunga, fast vi har ju sagt tidigare att det känns onödigt eftersom vi så sällan får snö här.....men det är kanske dags att tänka om nu.=)
  Och jag är glad att se att du är så väl klädd=). det är samma här.....mössa, vantar, halsduk och tjocka tjocka jackan! Det är ju jag heller inte van vid här, brukar ju klara sej med en mellanjacka. Nya tider nu!
  Kram Kram!
  Syster Yster!

  SvaraRadera
 5. Här snöar det som bara den ännu....men hellre detta än regn! Så jag har inte tröttnat ännu.....så länge jag kan ta mej till jobbet är jag glad! och jag har ju inte längre än att jag kan i gå i värsta fall. Även om jag inte vill detta med tanke på vad som hände när jag var ute och gick förra året i snön....Kram Kram!

  SvaraRadera