lördag 7 maj 2011

Rakad katt!!

Här har vi haft lite problem med tovor i Kesos päls och de andra kissarna har oxå blivit uppmärksammade då de fäller enormt mycket just nu. Keso borstades, halvt med våld..men likväl ingen bättring. Häromdagen upptäckte jag att tovorna låg hårt an mot huden som en kaka nästan så det blev ilfart till syster som har en hundtrimmer..och sen sätta igång med operation raka katt!


Den förra ägaren påstod att Keso tycker om att bli rakad när det är varmt om sommaren..så en liten fläckrakning torde ju bli en enkel match tänkte jag. Tanten trodde fel! Med hjälp av stark karl och uppmuntrande ord lyckades jag till slut att raka bort eländet, men det skedde inte helt utan motstånd och dova morrningar. Inte blev det vackert heller..men nu kan Keso sköta pälsen själv utan att må dåligt över oredan. Man har ju faktiskt hört talas om katter som slutat tvätta sig om pälsen är hopplös och det vill man ju inte.

Visst är det lite synd om Keso-mannen!?

Idag har vi bara varit hemma och njutit av solen med lite småprojekt som att måla utetrappen och att byta jord i växthuset..och såklart lite slapping i solstolen. Tanken var ju att vi skulle till stugan och röja..men en helg består ju av söndag oxå..*ler*

6 kommentarer:

 1. Låter hemskt att säga grattis till att ni lyckades! Min lilla dam kan ju också få tovor, senast lossnade den nästan av sig själv (jag lirkade så fort jag kom åt)! Keso ser litet snopen ut men hälsa honom att det kunde varit värre!!!

  SvaraRadera
 2. Stackars Keso haha =) ser lite punkaktig ut =) nutte då =)... tur att Sicke som är halv lång hårig inte får tovor, konstigt men han har päls på magen men sköter det väldigt bra =).

  Ja jo jag har läst lite om det =) hon har ju tydligen redan ändrat färg pga solen, hon är tydligen väldigt ljus men legat i solen innan hon kom till oss =).
  Frågade "ägaren" men sa att hon smörjer bara ibland och så, jätte snäll tjej, men tycker nog att hon kan smörjas lite mer då hon är jätte torr och kliar sig, men jag är väll lite hönsmamma när det gäller djur, mina barn kan ligga i diket och kladda men mina djur... då ahahah =) (nu får jag väll soc på mig hahaha).

  =)

  SvaraRadera
 3. stackare, hoppas det går bra nu då =)

  SvaraRadera
 4. Så fick vi göra med våran Sudden också....fast vi klippte med sax och han spann då. Var så nöjd när tovorna var borta.....
  Må så gott kära syster! Här har du en som njuter på en solig altan...mmmmmmmmmmmmmmmmmmm...........=)=)=)=)
  Kram Kram!

  SvaraRadera
 5. nä men Stackars liten då! ;-D tovor i pälsen är aldrig roliga... blir som dreadlocks till slut!... även min Gustaf faller offer för liknande tovor.. och då är matte framme med saxen ;-D men att raka honom har jag ännu inte behöft göra tack och lov!... men jag såg bilder på en "keso-katt" från USA som blivigt rakad... fast inte helt.. utan rakad så han såg ut som ett Lejon! ,-D med stor man, toffs på svans och tassar.. såg för roligt ut! hihihi.. men nog tyckte jag lite synd om katten allt... de har ju trotts allt sin värdighet!... å andra sidan blev det säkert svalt och skönt i värmen på det sättet! ,-D

  kramiz vännen! <3

  SvaraRadera
 6. Stackars Keso !!!
  Jag har en väldans tur för min päls tovar sig inte alls !
  Men fäller det gör jag säger matte :)

  SvaraRadera