måndag 21 november 2011

Damn tangles...


Jag blir gaaaalen!! Maken till kisse att få tovor!!..men så har jag aldrig haft en Skogis förr...hm. Förra veckan rök en riktig tova med hjälp av rakmaskin och då kan man ju tycka att det ska vara lugnt nu..men icke då! Igår hade Keso tre knutar vid svansroten och det var bara att ge sig in i operation-tvångsfrisering. Ok..om det var dinglande tovor..då är det ju bara att ta saxen..snipp-snapp..men si det är det icke. De sitter mot huden och stramar och det syns att det stora trollet är besvärad.

Guben fick hålla stortrollet medan jag kämpade med frenesi. Man vill ju göra pinan så kort som möjligt såklart..
Efteråt var troll och gube så innerligt slutkörda efter pärsen så de somnade i soffan tvärt.


Tilläggas bör..att det bara är guben som duger när det ska gosas. Jag tror knappast att jag ligger mer på plus nu..efter friseringen. suck!
Tips och råd ang. skogistovor emottages tacksamt!!Ytterligare ett trevligt paket med posten idag..och liksom det förra är det fullt ätbart..hehe! Jag är inte bara mamma..utan även klassmamma...och klassen vill sälja kolor och kakor för att få ihop till klassresan. Sagt o gjort..man går in på kaksajten..och beställer lite prover för att veta vad man ska sälja..och se där..Det kom en hel låda med kolor och tillika en stor låda med chokladdoppade flarn idag. Ojdå..jag trodde det skulle vara lite olika smakprov för ungarna..men si det var ju för att kunderna ska få ett provsmak. Guu vad onödigt..kolorna säljer som smör ändå ju!! Förresten så är jag en stor kund själv...och jag kommer nog inte RIKTIGT ihåg hur de smakar....
Nam nam...

6 kommentarer:

 1. Jag har nog tur för min skogis får aldrig tovor. Eller nästan aldrig. De gånger det händer blir det just såna där tovor som slickar sig längs hårrötterna och måste rakas bort. Men min Fransson är så snäll så han sitter kvar i knäet och låter mig raka alt klippa utan nån som håller i. Tror det enda som hjälper är 1. katten måste vara inne för går de i blött gräs så är det kört, tovorna tar över hela katten.
  2. Borsta, dagligen.

  Jag behöver inte borsta, tack och lov, Frasse har väldigt bra pälskvalitet. Bra det för jag glömmer att borsta så hade han behövt daglig bortstning så hade vi varit körda helt och hållet och katten ständigt renrakad. Hahahaha

  SvaraRadera
 2. Det där känner jag igen, så var det med vår Sudden. Han kallades ju Sudden därför att han såg ut som en trasselsudd när han kom vandrandes till oss. Och det var bara att försöka klippa så nära huden man vågade, en liten bit i taget...försiktigt....försiktigt. Nu var han ju en väldigt lugn katt som tålde de mesta behandlingar, men vi ville ju inte att han skulle bli rädd.....Men jag vet att brorsans fru köper nån tovutredande lotion i sprayform som hon har till sin lilla malteser, borde kunna funka på katter också..... Tror hon köper den i djuraffären. Hon sprayar på och låter verka en stund så går det lättare att reda ut sen. Go bild på de båda utslagna.....=)
  Må så jättegott!
  Kram Kram!

  SvaraRadera
 3. Har ingen erfarenhet av skogis, bara perser och det var ett elände. Där fick vi klippa bort det mesta på henne. Tack o lov slipper vi tovor på våra birmor.

  SvaraRadera
 4. Hej Ninni... nu är jag här och hälsar på ;) Jag har ju erfarenhet av tovor när det gäller hundar... balsamspray är bra... samt denna: http://www.zoonet.se/sv/product/908/Karlie-Tovutredande-Kniv-17CM
  Hälsningar Rytterling
  http://rytterling.blogspot.com/

  SvaraRadera
 5. Det där med skogisar och deras pälsar är ett gissel den här tiden. Har fått ta fram saxen ett antal gånger. Tur att det inte är några utställnings katter mera... Jag kammar nästan tre gånger per dag men det räcker med en kort stund så är tovan där... suck!!!
  Det där med balsamspray låter intressant. Har inte hört om det på katter..
  Känner igen kakorna från min lärartid =)
  Kram!!

  SvaraRadera
 6. Humm.. det är inte så att Keso har svårt att nå därbak vid svansen då?.. så han liksom inte får till rätta knycken på slutet?.. min Gustaf har det bekymret. nu har han förvisso inte samma mängd päls som Keso har.. men då han har skogis i sig så har han deras underpälls.. och han håller ordning hela fronten.. men just kring svansroten så bildas det gärna "dreads" dvs stora tovor som mamma (dvs jag) måste klipa bort med sax... inte lätt på en 8 kilos katt inte! ,-D så jag har full förståelse för att både gubben din och keso slocknade på sofan efteråt!

  skälet till att jag funderar på räckvidden för Keso är att min Sessan ju är en skogskatt... och hon har aldrig (peppar peppar) haft tovor i pälsen... vi borstar henne inte speciellt ofta heller... men hon är liten och smidig och når överallt när det gäller putsning...

  ivf så får du ta hand om dig så mycket vännen min!.. och ät nu inte upp smakproven helt själv ;-D

  kramizar!!

  SvaraRadera