lördag 26 november 2011

Varde ljus...

..kan man lugnt säga. Dagen idag har det rotats i gömmorna efter ljusstakar och adventsstjärnor så nu är det soft och juligt sken i alla rum. Gräset växer därute och jag kan inte påstå att det finns några julkänslor än..nänä..lite snö får det allt bli först. Ikväll blir man helt förvirrad när man kollar kommande väder. Klart.se och SVT säger att det ska komma 2 dm snö här i morrn..medan Yr.se säger +10 grader. Ehhh??? Och vi som skulle sätta upp utegranen i morrn..Hur fasen ska man kunna planera när inte ens meterologerna har koll??

      *     *     *     *     *     *     *     *
Var en sväng till julmarknaden som bara var en besvikelse. Jag vill varken ha lakritshonung eller hemknypplade raggsockor. Jag vill ha hemgjorda dörrkransar..snygga julprydnader och kanske en och annan tomte..suck! På hemvägen stannade vi vid en bygdegård med loppis..Amen vad fasen..man kan ju inte komma hem tomhänt precis..hehe! Och jag som är allergisk mot främmande, begagnade prylar..fann ett fynd. Hallååååå!! Om NI är chockerade..vad fan tror ni jag då är..haha!
Den här var både kulig och julig och jag har aldrig sett en sånhär pjäs. Den är riktigt hög och änglarna är löstagbara. Ni kan inte ana vad den kostade....20kr !!! Är inte DET ett fynd så vet inte jag. Det kostar ju bara lamporna ju..*ler*

Försäljaren visade även upp ett par tunga mässingljusstakar med..men där hann jag inte med, för sonen halade snabbt upp plånboken. -Jag tar dem sa han resolut.
Vaaa?? Har jag närt en konkurrent vid min barm...haha! Han vet med sig att känna igen en snygg pjäs och precis som mor sin gillar han gamla saker.
Tilläggas bör att han sålde dem till mig i bilen sen..för samma pris som han gett. 25kr/st.
Gulleman!!

Vidare färd hemåt och jag fick en konstig bild i huvet..och någon som viskade..
M a n d e l b i s k v i e r..Ehh?
Finns det verkligen sådana fortfarande??..och jovisst, det gör det..I alla fall på Ica..haha!
Här är aftonens kaffemys...
Vit chokladmousse med skogsbär och mandelbiskvier.
Mums i magen..*ler*


Lördagskramar!

4 kommentarer:

 1. Nice! se så mycket roliga saker man kan hitta på loppis! ,-D.. den där ljusstaken.. är den gjord i trä... eller är det någon form av lite plastliknande material måntro?.. som liksom har lite mönster i sig själv... för den ser hemskt mycket ut som en ljusstake min mamma har!.. med skillnaden att hennes är mörkbrun! ;-D .. min mammas kommer från 60-70 talet nångång... så är det en sådan du fått tag på så är den ett fynd i dubbel bemärkelse! ,-D snygg är det i vart fall!.. och de små änglarna är jättesöta!

  Sonen din har vist öga för det där med fynd han också! ,-D snygga ljusstakar och till ett jättebra pris!.. har ett gäng liknande hemma jag också.. ärvda förvisso. men inte desto mindre fynd för det!.. har ett par som jag är riktigt glad i.. de är handgjorda.. inte gjutna utan knackade för hand!.. jättevackra!.. dessutom är det en avlägsen släkting till mig som gjort dem.. så då blir de ännu finare på något vis ,-D älskar saker som har en historia bakom sig... älskar nya saker också förståss!.. men just handgjorda föremål är något av det finaste jag vet... att någon lagt ner både tid och energi på att skapa just det föremålet... det säger en hel del.... troligen därför jag alltid önskar mig virkade grytlappar av min mamma i Julklapp!! ,-D sådana presenter betyder verkligen någonting! ... men det misstänker jag att du som har en så fin son känner till redan! ;-D

  Om det nu blir så att du får 2dm snö i morgon... plåta och skicka till mig också!! ;-D om jag inte får se nån snö i verkligheten kan jag ju åtminstonde njuta av den på bild! hahahah.. ändrade skärmbakgrunden till ett fint snöigt fotografi i går.. så nu kan jag i alla fall titta på det!.. men inte har jag fått några julkänslor ännu för det inte.. :-( .. får se om jag ens ids sätta upp adventsstjärnorna i köksfönstret i morgon... å andra sidan så ger det ju ett mysigt ljus... jo jag får försöka helt enkelt!

  kramelikram på dig vännen! så får vi hoppas att julkänslorna kommer till oss båda snart! ,-D

  SvaraRadera
 2. Du kan nog ha rätt där ang. året på ljusstaken. Var helt övertygad om att den var i trä..men efter noggrann granskning upptäckte jag att den var i äkta plast..haha! Där ser man..

  SvaraRadera
 3. Jamen, där ser du då att det inte är så äckligt med loppisar och begagnade saker! Man kan göra riktiga fynd.

  SvaraRadera
 4. Jättefin ljusstake, verkligen annorlunda och till ett bra pris :-)
  Kaffemyset såg inte så dumt heller :-)
  Ha en trevlig 1 advent

  SvaraRadera