onsdag 7 december 2011

En sorgens dag...

Efter ett mindre trevligt telefonsamtal idag känns livet smått trist. Näe..jag har inte fått nåt besked ang. jobbet än..utan det är en högt uppskattad kaka som gått i graven.
Jag har ju tjatat i flera år om Sundins Pepparkakor som är SÅÅ underbara med RIKTIG smak. Finner inte nåt i affärerna och just idag bestämde jag mig för att ringa företaget som finns bara nån mil ifrån mig...


Efter många om och men fick jag tag i ägaren..som även är tredje generationen pepparkaksbagare i Sundins namn som funnits sedan 1940.
-Hejsan..jag undrar vilka butiker ni levererat till iår..eller kan man rentav komma till er och handla lite peckisar??
-Näe du..sade peckisbagare Henrik..Jag har lagt ned företaget..
-Vaaa?? E du galen?? Jodå..han skrattade lite åt en knäpp käring som ringer bara sådär...Vid årsskiftet beslöt vi oss för att sluta då det inte lönar sig så bra.
Vad lack jag blev..Så jäkla synd..Hade jag vetat det så hade jag typ beställt ett stort lager förra julen. Där fick man för att man inte fick tummen ur arslet förra julen..Gaaaaa!Lessen Katta..hä bidde inga Sundins alls...och jag som såg fram mot att göra dig hänförd av smaken och se ögonen tindra av peckisrus.
Företaget har ju inte gjort någon som helst marknadsföring och i alla år enbart levt på ryktet..Tilläggas bör att även företaget jag jobbar på..med 6000 anställda..alltid beställt en massa pepparkakor varje år. Det är säkert deras fel att företaget gett upp. Är det nedskärningar så är det..men i detta fallet sorgligt tycker jag. Det var bland det äldsta företagen i länet...

En epok har gått i graven...och jag kommer sakna dem enormt...
De är fasen värda ett ljus i mörkret..

2 kommentarer:

  1. Nej men så trist!!! du som pratat dig så varm om dessa goda peckisar! :-( .. alltid trist när något man tycker om försvinner!... speciellt när det rör sig om så pass gammla och väl rotade familjeföretag också.. usch!.. men du är då bra söt som tänker på mig! *kramar om* jag kan bara hoppas att du hittar några andra pepparkakor som du kommer tycka lika mycket om! så du får njuta nu i Juletider... fast å andra sidan så vet jag ju någon som är en fena på att baka! ;-D .. behöver bara titta på alla de däringa goa bullarna och lussebullarna för att förstå det! ,-D så kanske det kan bli hembakta peckisar hos dig i år?... godast är ju endå själva degen... (ja enligt barnsliga mig i alla fall! ;-D )

    ta hand om dig nu vännen! och sörj inte för mycket. jag ska hålla span efter goda peckisar här i krokarna.. hittar jag några ska jag genast ila iväg och berätta för dig! ;-D

    kramizar Katta

    SvaraRadera
  2. Olá! Ninni,Um blog muito agradável o seu! obrigado!

    SvaraRadera