lördag 10 december 2011

Slapp lördag..


Snö har vi fått i omgångar men det är ett ganska tunt täcke ändå. Likväl så skapar det julkänslor och det är precis vad jag vill ha i dessa tider.
Har sovit knackigt i veckan pga hosta i vargtimmen så en skön sovmorgon var precis vad jag behövde och fick. Tänk om man kunde göra som när man var yngre..Kliva upp, äta frukost och gå och lägga sig igen. Jag minns det som guuudomligt..men si kroppen vill inte mer. Är man väl vaken så är kugghjulen i full gång..suck!

Idag började jag dagen med att skriva året alla julkort. Det är då fasen att folk måste flytta då o då... Att spåra folk är ju lättare idag men tar likväl lite tid i anspråk.
Sen var det dags för pepparkaksbak och att dona med pepparkakshuset. Om jag får säga det själv så blev p-huset ovanligt snyggt i år..men tyvärr så ligger det i soporna allaredan..haha!
Jaja..ej klåfingrig tantalura hade lite väl bråttom att pudra spektaklet och det var väl inte färdigtorkat så....ja resten kan ni räkna ut själva. Äsch då..vad gör väl det..det blir ju jul likväl..tyckte jag, men sonen hade en annan åsikt. -Vad synd..nu blir det ju mindre julstämning. Gaaaaaaah! Nu MÅSTE jag ju göra ett nytt..för julen är ju ändå barnens tid.

Lite peckisar blev det allt å hela huset fullkomligt stinker av pepparkakor. De stora hjärtana är mina favvisar!
När vi ändå var igång vid spisen så slängde jag ihop lite ljus kola med. Ska det va så ska det...och såklart förstår jag sonens tankar ang. p-huset.
I morgon är det årets stora julmarknad i bruksmiljö och där finner man alltid nåt kul att få med sig hem. Framför allt så njuter man av den gammeldagsa miljön och stämningen som följer av alla glada människor..Även en 4-kattsägare kan råka få med sig en halmbock hem..*ler*

Ha en fortsatt fin kväll..själv har jag fokus på dumburken medan jag virkar på mitt nya projekt, en bebis-julfilt.



3 kommentarer:

  1. Jag provade en jul faktiskt... bakade eget hus. Skulle sätta ihop det... platt pannkaka. Bakade ett nytt.... samma visa. Naturligtvis går ju nån del av huset sönder i denna ihoplimningsprocess.

    Så då köpte jag ett färdiggjort pepparkakshus, det enda man behövde göra var att limma ihop det. Jag boooooorde ju ha insett det omöjliga redan innan jag slösade pengar men det gjorde jag inte för jag ville baka ett pepparkakshus.

    Tredje gången gillt?
    Nja, snarare tredje gången spillt.

    Jag försökte aldrig baka några nya pepparkakshus efter den julen.

    SvaraRadera
  2. *fniss o fniss* Jag har samma erfarenhet som föregående kommentar. Jag skiter numera i p-hus. Däremot blir det en massa godisbak varje år och det blir misslyckat på alla håll o kanter enligt mej själv. Men ungarna tycker det är kul o gubben äter allt med socker i.
    Önskar dej en riktigt skön söndag. /Knatten

    SvaraRadera
  3. Å vad du grejar! Blir avundsjuk på din ork. Eller nej det blir jag inte alls, för jag håller allt på jag med. =) Nu är ju begravningen över och jag kan börja fokusera på julen. Det blir en lugn jul med Patrick och Jessica, Sandra vill då upp benen i soffan på julafton och då ska hon göra det. Jag är så glad att hon följer sin mors fotspår och gör som hon vill själv. Inte vad andra vill! Så vi ska käka middag här på lördag istället. Ingen ska ha nåt dåligt samvete över att dom lämnat mej i sticket. För jag känner inte så, utan jag känner mej stolt att dom vågar skapa egna traditioner! Sen kanske jag har en annan åsikt när barnbarnen kommer....*asg*
    Må så gott allra käraste syster!

    SvaraRadera