söndag 3 februari 2013

Härlig helg..

En strålande dag med mycket sol och knappt nån vind alls. Vi gav oss ut i skoterspåren och vandrade i gnistrande snö i säkert 7 km..något som säkert kommer att kännas i möra..hrm,hrm.
Vi har vacker ståfrost och såna här dagar njuter man av vintern...och längtar inte alls efter våren. Fram för fler soliga vinterdagar tack!
Ett gäng rådjur kikade fram bakom träden..och undrade säkert vad det var för filurer som inte nyttjade gångbanan utan sprang ute i mossen..hihi!

Väl hemma slog man sig ned helt slut i soffan..och DÅ kom efterkylan och man kan ju nästan fatta vad som händer när man lutar sig ikull och kränger en filt om sig..Japp..jag sussade snabbt som ett barn.. *ler*
Kanske minns ni förra våren..när Keso togs till vetten för lejonklippning..som istället slutade med astmamedicinering..
Japp..vi är där igen..:( Nu går han på en intensivkur kortison och efter det blir det troligtvis utredning om att börja med inhalator istället.
Han låter ju bättre efter medicin ett par dagar..men kortison och djur är ju ingen bra kombo precis..
Läste att astmakatter ofta känner av kattsandsdamm..och allra helst om det är huv på lådan. Japp..såklart har vi det..på alla 3 lådorna.
Nu har vi fått hem en ny sort kattsand som ska vara HELT dammfri..Återstår att se då..hmmm.
Keso har ju varit överviktig ända sen han kom till oss..och det är ju något som oxå kan bidra till att astma blir sämre... Hur fasen bantar man EN katt när man har FYRA??
Man blir lessen när man ser hur mycket energi katten har så det nästan spritter i honom...o så finns inte orken liksom...
Gårdagens mello behöver knappt nämnas..såå uruuusel så det inte är sant. Å andra sidan kan det nog inte bli sämre..så nu har man nåt gott å se fram mot..*ler*8 kommentarer:

 1. Men Keso han ler ju så stort o fint på 1:a fotot
  en riktig sötnos med härlig päls.
  Jag har då aldrig hört att det finns astmakatter
  men så klart de kan ju oxå få alla möjliga sjukdomar.Våran Sixten väger 4,2 kg (kastrerad)
  blir alltid större på vintern, men han springer som en puma om han vill hi hi.
  Ja du hur ska man utfodra Keso när de andra katterna oxå bor i huset, separata rum kanske.

  Ja dagen var toppen, vi oxå varit ute i 3 tim
  på långrunda, de kändes gott.
  Kram till dig o kissarna.

  SvaraRadera
 2. Hej Ninni och tack för din kommentar hos mig! Intressant men lite sorgset att läsa om katten din. Inte lätt när de små liven blir sjuka.
  Tiger är en skeppssskatt, så till vida att han har varit med ombord tolv somrar, lika många som han gammal. Han älskar livet i gästhamnar och ute på öarna där han får springa fritt och roa sig bland alla mössen.
  Här är vintern borta så några så fina vinterbilder som du visar här, kan jag inte få för tillfället.
  Ha en fin vecka!
  Kram/SA

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt med soliga fina vinterdagar, som inbjuder till sköna promenader... men nu är jag trött på allt det vita...
  Så trist med Keso... hoppas det blir bättre med nya kattsanden. Han är verkligen en himla fin katt!
  Ha nu en bra vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt med soliga och vackra vinterdagar!.. visst känner man nästan hur livsanden börjar sväva när man är ute och insuper allt det vackra i naturen... alla årstider har liksom sina egna speciella saker att förundras över...
  blev vist riktigt poetisk där känner jag ;-) men ajg var själv ute en kort prommis i Lördags när solen sken och fåglarna kvittrade.. och det var underbart!.. sena tt det var i Rånäs dit vi ska flytta gjorde ju saken ännu bättre faktiskt.. när man fick se hur nära vi har till sjön och riktigt kan känna hur storstads-stressen rinner bort. behöver jag säga att jag längtar efter den 15:e mars? hihihi.
  Du MÅSTE komma och hälsa på i sommar sen!.. du och familjen. även kissarna är självklart välkommna. ;-) kan bli intressant med 6 katter under ett tak! hahah... vi kanske kan göra ett besök på Rånäs slott också. gångavstånd dit.. och de har spa och andra grejjor där ;-)

  nu får du ta hand om dig! och njut ordentligt av de soliga dagarna!

  kramiz!

  SvaraRadera
 5. Visst är det vackert ute när solen lyser och snön gnistrar. Håller tummar och tassar för att Keso skall få må bra. Och vad jag tyckte om Mello, har du ju läst på min blogg....say no more =))
  Kram ♥

  SvaraRadera
 6. Jo det ser väldigt vackert ut och är ju fint såna här dagar men jag längtar efter vår vid det här laget ändå:)
  Stackars liten kisse, det är så svårt när de blir sjuka och man kan göra så lite. Vi tog ju bort en kisse i våras och hon var också överviktigt men med en nästan underviktig maine coon gick det ju liksom inte att dra in på maten, det är supersvårt faktiskt!
  Hoppas ändå att det blir bättre med nya sanden, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 7. Lördagen var väl första gången då man inte kunde andas sig otörstig, dvs luften var så härlig, däremot inte lika nyttig och skön promenad, men därför somnade jag heller inte i någon soffa, tror heller inte en tupplur gjord mig melodidom mildare - fast som du var inne på - det torde vara svårt att överträffa lördagens bidrag i bottennapp! Om Keso, tror det omöjligt med strikt bantning för en av fyra utan att det skulle inkräkta på allas matro, tasstummar hålles för honom. Sen nyfiken på den dammfria sanden - höll den vad den lovade?

  SvaraRadera
 8. Vilka vackra vinterbilder. Stackars Keso som har allergi.

  Kramen

  SvaraRadera